back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Γιατρομανωλάκης : Το ΕΜΣΤ θα ανοίξει έως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2020

Διαβάστε επίσης

Αυτοψία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Ο Δημήτρης Αντωνακάκης και η Συραγώ Τσιάρα (μεταβατική διοίκηση του ΕΜΣΤ) παρουσίασαν στην υπουργό τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το μουσείο, εστιάζοντας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ «στην παντελή έλλειψη συντονισμού ως βασική αιτία των καθυστερήσεων». Από την πλευρά της η υπουργός «ανέθεσε τον συντονισμό στο γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, για την άμεση επίλυση ζητημάτων και την επίσπευση διαδικασιών και το Μουσείο να ανοίξει τις πύλες του, πλήρες, ως το τέλος του Φεβρουαρίου 2020».

Το Μουσείο- που στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο Ζυθοποιίας Φιξ- είχε παραληφθεί ως κτιριακή υποδομή τον Φεβρουάριο 2014. Έκτοτε, πολλές φορές εξαγγέλθηκαν τα εγκαίνιά του, τα οποία όμως αναβάλλονταν συνεχώς. Σήμερα, παραμένει κλειστό.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τόνισε ότι “το εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης θα ανοίξει έως τα τέλη του Φεβρουαρίου 2020“. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να γίνουν πολιτιστικές δράσεις, όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα