back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναψε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Διαβάστε επίσης

Η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Αγώνων Νέων που θα διεξαχθούν στη Λωζάνη στο διάστημα 9-22 Ιανουαρίου ξεκίνησε από σήμερα το ταξίδι της με την τελετή Αφής της στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Φλόγα άναψε με τον παραδοσιακό τρόπο, στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Είχε προηγηθεί ο χορός των Ιερειών, σε χορογραφία που έχει επιμεληθεί η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και μουσική του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γγ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Επίσης το «παρών« έδωσε μέλη της ΔΟΕ, φυσικά εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών αγώνων Νέων «Λωζάνη 2020», αλλά και δεκάδες μέλη του αθλητικού κινήματος, όπως επίσης και εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Μετά την Αφή της Φλόγας ακολούθησε συμβολική Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με Λαμπαδηδρόμους κατά σειρά τους Χρήστο Μαρμαρέλλη, Sydney Berta, Φαίδρα Μανιουδάκη και Pascal Bitschnau.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα