back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Ζούλας: Τα ταμεία της ΕΡΤ είναι άδεια

Διαβάστε επίσης

«Οι δραστηριότητες του πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα πρώτο θέμα στα δελτία της ΕΡΤ, όπως ήταν τα προηγούμενα 5 χρόνια» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στόχος η αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση με τους δημοσιογράφους και όχι την κυβέρνηση να αποφασίζουν για τα θέματα, υποστήριξε ο κ Ζούλας, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται γενναία ανανέωση του προσωπικού της, καθώς από τους 2.200 υπαλλήλους της ΕΡΤ, μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Συμπλήρωσε δε ότι θα παραμείνουν όλα τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τα οικονομικά της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ δεν έχει πόρους, ενώ τα ταμεία της είναι άδεια για να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα, λόγω της επιλογής της προηγούμενης κυβέρνησης να διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια για αγώνες ποδοσφαίρου πρώτης και δεύτερης κατηγορίας».

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πώς είναι δυνατόν να είναι αμερόληπτο στην ενημέρωση ένα πρόσωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο κ Ζούλας έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα διακινδύνευε την επαγγελματική του πορεία αν δεν είχε την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, η ΕΡΤ να γίνει πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να επιτελέσει το συνταγματικό της καθήκον».

Την ανάγκη πλουραλιστικής και αντικειμενικής ενημέρωσης σε συνδυασμό με την παραγωγή υψηλής ποιότητας τηλεοπτικά προϊόντα επισήμανε ο νέος ΔΣ της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσιος.

«Πρωταρχικός στόχος η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η θωράκιση της αξιοπιστίας της ΕΡΤ με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας.

Στους προτεινόμενους για το ΔΣ της ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση έδωσαν αρνητική ψήφο, παρών δήλωσαν ΚΙΝΑΛ και Μέρα 25.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα