back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για την Νοvartis – Την Τετάρτη η επίσημη ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια

Διαβάστε επίσης

Διαβιβάστηκε νωρίς το απόγευμα στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η δικογραφία για την υπόθεση Νοvartis.

Η νέα δικογραφία προέκυψε μετά από τις καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου και Αγγελή που κατονόμασαν πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οτι μεθόδευσαν παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ακολούθως θα κληθεί να αποφασίσει αν θα προβεί σε σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, μήνυση σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην 16σελιδη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται σε μία σειρά στοιχείων όπως τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στο γεγονός ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο φάκελο που διαβίβασαν στην Βουλή για τον ίδιο στοίχεια που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον τους, καθώς και «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των μαρτύρων».

Στέλλα Παπαμιχαήλ, Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα