back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Με ευχολόγια επιχειρούν να καλύψουν μια πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους

Διαβάστε επίσης

Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με σημεία αιχμής τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά αλλά και το σύνθημα του “ανάπτυξη για όλους” εξαπολύει με συνέντευξη της στην Real News, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αφού κάνει λόγο για ουτοπικό αφήγημα του κ. Μητσοτάκη που είναι βγαλμένο από τις βίβλους του νεοφιλελευθερισμού, τον κατηγορεί για βαθιά συντηρητική ατζέντα. Ειδικότερα, σε οτι αφορά το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση, η κ. Γεννηματά δηλώνει οτι υλοποιεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στον ΣΕΒ, χωρίς κανένα σεβασμό στις κλαδικές συμβάσεις και την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων.

“Με καταστρατήγηση των κλαδικών και τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5%, που δεν αφήνουν δημοσιονομικό χώρο , οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο. Με συνθήματα και ευχολόγια επιχειρούν να καλύψουν μια αντεργατική πολιτική που στην ουσία, με τους εργαζόμενους απέναντι, είναι αντιαναπτυξιακή. Από την «δίκαιη ανάπτυξη» του κ.Τσίπρα στην «ανάπτυξη για όλους» του κ.Μητσοτάκη, αποτέλεσμα για τον εργαζόμενο μηδέν”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Πρωτογενή πλεονάσματα

Η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει την κριτική της και στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων λέγοντας: “Έχει καταντήσει ειρωνικό, η επιβεβαίωση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής να έρχεται πότε από τον Γιούνκερ και πότε από την Λανγκάρντ, αλλά ποτέ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ! Εδώ και χρόνια αναδεικνύουμε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009, που επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Γιούνκερ. Εδώ και τρία χρόνια ζητούμε επιτακτικά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%.. Επιτέλους, ας χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τη νωπή λαϊκή εντολή για έντιμες συναινέσεις και διεκδικήσεις και όχι μόνο για επικοινωνιακές προσεγγίσεις στην απλοϊκή διαχείριση των δημοσιονομικών περιθωρίων που του εξασφάλισε ο στραγγαλισμός της ελληνικής αγοράς!

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου οτι η χώρα έχει πλέον επιστρέψει στην κανονικότητα, η κ. Γεννηματά δηλώνει: “δυστυχώς η κανονικότητα δεν είναι γραβάτα, για να επιστρέφει με μια αλλαγή κυβέρνησης. Έχουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο για να επαναφέρουμε μια κανονική Ελλάδα ευημερίας στα παιδιά μας.

Εκλογικός νόμος

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς -καθώς όπως είπε- αυτά ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την απαξίωση της πολιτικής.Η κ. Γεννηματά αφού επαναλαμβάνει οτι το ΚΙΝΑΛ τάσσεται κατά της απλής αναλογικής τονίζει οτι η χώρα στη Μεταμνημονιακή της εποχή πρέπει να επενδύσει στην πολιτική σταθερότητα μεν, αλλά και στη κατά το δυνατόν ισχυρότερη σύνδεσή της με την λαϊκή εντολή.” Παραμένουμε συνεπείς στην πρότασή μας για αλλαγή του εκλογικού νόμου για ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο και αναλογικότερο, που ταυτοχρόνως θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα και την πολιτική σταθερότητα. Τυχόν επανάληψη ρυθμίσεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα μας βρει δυναμικά απέναντι”, προειδοποιεί η Φώφη Γεννηματά.

Αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, πυρά και κατά του Α. Τσίπρα

Η κ. Γεννηματά δεν παραλείπει την σφοδρή κριτική της και έναντι του πρώην πρωθυπουργού. “Ο κ. Τσίπρας αφού έφθειρε τον όρο «Αριστερά», με τον εξαγνισμό και την ενσωμάτωση της καραμανλικής συνιστώσας και την συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, επιχειρεί να μετακομίσει από τη γη που έκαψε σε μια νέα γη της πολιτικής επαγγελίας, στην Κεντροαριστερά! Οι πολιτικές του επιλογές είναι τόσο ευκαιριακές και τοξικές, που νομοτελειακά, αν του επιτρέψουμε, θα «δηλητηριάσει» και την κεντροαριστερά. Γι’ αυτό επιμένουμε, στην πιο δύσκολη συγκυρία του χώρου μας, στην αυτόνομη πορεία, στις αδιαπραγμάτευτες και αμετακίνητες αρχές μας”. Παράλληλα, κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για ομερτά και συγκάλυψη ευθυνών στην οικονομία

Εσωκομματικά ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή τις πρόσφατες επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό του κόμματος και τη δήλωση Γερουλάνου οτι θα επιθυμουσε να διεκδικησει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει” Εγώ πάλεψα από την πρώτη μέρα και δεν θα σταματήσω να παλεύω για ένα Κίνημα Αλλαγής πολυσυλλεκτικό και συνθετικό, με όλες του τις μεγάλες προσωπικότητες παρούσες και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι διαλυτικό να ανοίγουμε συνεχώς την εσωκομματική μας ατζέντα και να βουλιάζουμε σε μια διαρκή εσωστρέφεια, την ώρα που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει ο Ελληνικός λαός , να μας νιώσει ως το αποκούμπι του. Άλλωστε υπάρχουν οι διαδικασίες να κατατεθούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να τεθούν σε ψηφοφορία όλες οι αντιπροτάσεις, αν υπάρχουν. Δημοκρατικά, στον χώρο τους και στην ώρα τους”.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα