back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεκαπέντε στελέχη της μητρικής Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

Διαβάστε επίσης

Δεκαπέντε στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis,αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα καλούνται μέσα στις επόμενες μέρες να δώσουν εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ,μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν – σύμφωνα με πληροφορίες- ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος , τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Για το λόγο αυτό οι εισαγγελικοί λειτουργοί έστειλαν κλήσεις προς παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης – ξέπλυμα μαύρου χρήματος – σε 15 στελέχη που προέρχονται τόσο από τη μητρική εταιρεία , που έχει έδρα της Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από στελέχη της ίδιας εταιρείας εδώ στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η διακίνηση του μαύρου χρήματος, όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή της οι εισαγγελείς, φέρεται ότι γινόταν με τη … μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών .

Τα πρόσωπα που έλαβαν κλήσεις αναμένεται να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες , είτε αυτοπροσώπως , είτε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους , στην Εισαγγελία Διαφθοράς , προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της για τα μη πολιτικά πρόσωπα , ενώ ο επόμενος κύκλος που θα ανοίξει είναι αυτός που αφορά σε δωροδοκία γιατρών .

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα