back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζυμαρικό με σάλτσα αβοκάντο

Διαβάστε επίσης

Θα σας πω γιατί και πως έφτιαξα σάλτσα αβοκάντο και μετά θα σας πω πως την χρησιμοποιώ στα μακαρόνια μου.
Στο τέλος του Οκτώβρη φεύγοντας απ την Κρήτη για την Αθήνα, μαζεύουμε και τα αβοκάντο από ένα δέντρο που έχουμε και είναι πάρα πολλά, για να μην χαλάσουν λοιπόν τα κάνω σάλτσες κι έτσι διατηρούνται περισσότερο στο ψυγείο για πολλές χρήσεις, ως ντιπ για το ψωμάκι μας για ελαφρύ βραδινό, για τις σαλάτες και για τα μακαρόνια μας.

Υπάρχουν τρεις εκδοχές, η πρώτη μοιάζει με την σάλτσα πέστο, η δεύτερη είναι πιο απλή και η τρίτη είναι με γιαούρτι.

1- Αβοκάντο, λάδι, δυο φακελάκια κουκουνάρι, λίγο πιπέρι, ένα φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη, ίσως και κάτι παραπάνω, πολύ λίγο αλάτι και ξύδι.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη, την διατηρούμε στο ψυγείο, αφού την βάλουμε σε γυάλινο βάζο και την καλύπτουμε με λάδι.
Για την ποσότητα για ένα μούλτι, θέλουμε ένα ώριμο αβοκάντο, μισό φλυτζάνι λάδι, τα άλλα σας τα γράφω, αλατοπίπερο και ξύδι σύμφωνα με την δική σας γεύση.

2- Η απλή θέλει ένα ώριμο αβοκάντο, λάδι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, κόλιανδρο η μπούκοβο

3 – Εδώ θέλουμε ένα αβοκάντο , ένα κύβο λαχανικών, λάδι, αλατοπίπερο και ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό.
Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών με πολύ λίγο νεράκι σε μια κατσαρολίτσα, προσθέτουμε το ώριμο λιωμένο αβοκάντο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε, μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν κι έτοιμη.

Όταν θέλουμε να βάλουμε την σάλτσα νούμερο 1 στα μακαρόνια μας, πρώτα βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, κρατάμε λίγο ζουμάκι απ αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια, διαλύουμε μέσα την σάλτσα και ανακατεύουμε όλα μας τα μακαρόνια.

Οι άλλες, 2 και 3, μπαίνουν πάνω από τα μακαρόνια μας ως έχουν.
Είναι όλες ελαφριές και ασυνήθιστες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα