back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Αβραμόπουλος για Novartis: «Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι»

Διαβάστε επίσης

Με την κατάθεση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος προσήλθε στον Άρειο Πάγο, αρχίζει σήμερα Δευτέρα η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους τώρα για τους χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.

Οι δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Μετά τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τελευταίος, την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει ο κ. Αγγελής, οι έγγραφες καταγγελίες του οποίου αποτελούν και την βάση της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την κατάθεσή του δήλωσε τα εξής: «Πριν από ενάμιση χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα