back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Σε επιφυλακή 3.000 αστυνομικοί

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη και τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης στρέφεται σήμερα το πολιτικό ενδιαφέρον. Σε μια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ, ενώ αμέσως μετά θα περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης.

Στην καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ο κ Μητσοτάκης θα παρουσιάσει – στις 8 το βράδυ – το κυβερνητικό σχέδιο και την οικονομική πολιτική για το 2020.

Αστυνομικά μέτρα

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, της παρουσίας του πρωθυπουργού και των συλλαλητηρίων που διοργανώνουν εργαζόμενοι και συνδικάτα.

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε επεισόδιο και να κυλήσουν όλα ομαλά, έχουν επιστρατευτεί περίπου  3.300 αστυνομικοί για τη φύλαξη της πόλης, ενώ συνολικά 11 διμοιρίες έχουν μετακινηθούν εκτάκτως από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και 6 των Υ.ΜΕ.Τ. Επίσης, ισχυρή αστυνομική δύναμη θα υπάρχει και στους γύρω νομούς.

Σημειώνεται πως οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό τα κτήρια που τελούν υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη και στα οποία δίνουν το «παρών» καθημερινά αντιεξουσιαστές.

Συλλαλητήρια

Το «παρών» στη Θεσσαλονίκη θα δώσουν και φέτος τα συνδικάτα και οι ενώσεις εργαζομένων που προγραμματίζουν συγκεντρώσεις και πορείες την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Η  ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει «ραντεβού» στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 18.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής της έκθεσης των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας θα τεθούν σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε εφαρμογή έχουν τεθεί από σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα