back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκουρτόπουλος: «Δεν είναι άτρωτοι οι Αμερικανοί»

Διαβάστε επίσης

Έτοιμη για το δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι με τις ΗΠΑ θα παρουσιαστεί η Εθνική ανδρών, όπως δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η Αμερικανική ομάδα δεν είναι άτρωτη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την πίστη του για το σύνολο της «επίσημης αγαπημένης», ενώ αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο που θα έχει στην αναμέτρηση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι από όπου και να το κοιτάξεις, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα με φοβερό επιτελείο. Αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι να παλέψουμε τα δύο παιχνίδια και να φτιάξουμε τα δικά μας πατήματα. Μέχρι αύριο θα έχουμε κάνει ανάλυση και θα είμαστε έτοιμοι για ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε πιστοί σε αυτά που έχουμε δουλέψει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Τακτικά έχουμε ετοιμάσει αρκετά, πιστεύω θα ανταποκριθούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε δει όλες τις φάσεις, έχουμε δει πολλά βίντεο, έχουν κάνει καλό διάβασμα, όπως και εμείς. Δεν είναι άτρωτοι οι Αμερικανοί, κανένας δεν είναι, όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Είναι θέμα timing και αποφασιστικότητας για να καταφέρεις να κερδίσεις μία καλύτερη ομάδα από εσένα. Η Τουρκία δεν έκανε κάτι φοβερό, έπαιξε μία ζώνη προσαρμογής, προσπάθησε να κόψει τον γρήγορο ρυθμό και το ένας εναντίον ενός. Οι Αμερικανοί πάνε πολύ στο ένας εναντίον ενός, αλλά δεν έχουν παίκτη να πάνε στο low post».

Για τα σημεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του: «Το πρώτο που πρέπει να βελτιώσουμε είναι ο εγωισμός μας και το δεύτερο να δίνουμε φάουλ για να κόψουμε τον ρυθμό τους όταν δεν είναι στο μπόνους. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που έχουμε δουλέψει για 40 λεπτά, γιατί όσο ανεβαίνει το επίπεδο του αντιπάλου πρέπει να ανεβαίνει και η συγκέντρωσή μας. Με τη νέα Ζηλανδία χαλαρώσαμε για παράδειγμα. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

Για την αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έχουμε ένα ολόκληρο σετ παιχνιδιών για τον Γιάννη και ανάλογα τον αντίπαλο τα χρησιμοποιούμε. Ο Γιάννης είναι έτοιμος και ξέρει καλύτερα από όλους μας πώς θα αντιμετωπίσει τα παιδιά αυτά. Κάποιοι είναι συμπαίκτες του κάποιοι αντίπαλοι. Περιμένουμε και μεγαλύτερη βοήθεια από κάποια παιδιά δικά μας που παίζουν στη ρακέτα. Υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, τους ενθαρρύνουμε κάθε μέρα και είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τη «φθορά» του Γιάννη από το Παγκόσμιο: «Ο Γιάννης έχει ένα θέμα με το πόδι του το ξέρετε εδώ και τρία χρόνια. Οι Μπακς έχουν μία ειδική αγωγή πάνω σε αυτό, αλλά εμείς θέλουμε να είναι όσο περισσότερο γίνεται μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη, όμως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό γιατί θα εξαρτηθεί και το μέλλον του Γιάννη. Εγώ θεωρώ ότι οι απουσίες που έχουν οι Αμερικάνοι εξαρτώνται περισσότερο από το δύσκολο πρόγραμμα στην Κίνα και όχι από το αν ήθελαν να έρθουν οι σούπερ σταρ τους. Ο Γιάννης θέλει να είναι στην Εθνική ομάδα αυτό είναι δεδομένο το έχει ξεκαθαρίσει και στους Μπακς και πρέπει να βρούμε τον τρόπο ο Γιάννης να είναι παρών τουλάχιστον στις μεγάλες διοργανώσεις».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα