back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ.Σκουρτόπουλος: Να προσέξουμε τον Γιάννη

Διαβάστε επίσης

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για το πλάνο του αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία και στάθηκε στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που βρίσκεται σε… καθεστώς ειδικής μεταχείρισης.

«Ξεκινήσαμε με την άμυνα σε αλλαγές. Χαλαρώναμε όταν ανεβάζαμε το σκορ, αλλά γενικά κάναμε αυτό που έπρεπε. Θέλαμε να επιτεθούμε στο «1 εναντίον 1», αυτό έφερε φάουλ στον Φοτού. Το σχήμα τους μας βόλεψε και έτσι φτάσαμε στο καλό επιθετικό σκορ. Χαλαρώναμε πίσω, κάπου αφήνουμε περιθώρια ενώ δεν θα έπρεπε.

Η ομάδα αυτή ήταν πολύ επικίνδυνη, κυρίως από το τρίποντο. Σκοράρουν πολύ, από 88 μέχρι 102 πόντους. Αυτό τα λέει όλα για την ομάδα, όμως γενικά κάναμε αυτό που έπρεπε», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Εθνικής, προτού προσθέσει:

«Όποιος δεν προσέχει, μπορεί να πάθει ζημιά. Έχουμε μία δύσκολη μετακίνηση, θα το πάμε λίγο διαφορετικά στο ματς με την Αμερική. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να στήσουμε ζώνες, ώστε να κάνουμε και το δικό μας παιχνίδι. Αυτό έκανε και η Τουρκία, οι Αμερικανοί δεν έχουν δει τέτοιες άμυνες. Έχουμε έναν οδηγό, θα διαβάσουμε πάνω σε αυτό και θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε».

Σχετικά με τον Αντετοκούνμπο και την διαχείρισή του, τόνισε: «Δεν έχουμε να πούμε κάτι για τον Γιάννη. Είναι σημαντικός, όπως και η υγεία του. Πρέπει να προσέχουμε. Αν αυτό διαταραχθεί. μπορεί να μην είναι στην ομάδα. Είχαμε το περιθώριο να παίξει πιο πολύ, να παίξει και στο “5” που είχε πλεονέκτημα. Δεν θα δούμε κάτι τέτοιο στο ματς με τις ΗΠΑ, όμως ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως να λειτουργήσει στο παρκέ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα