back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ισχυρές υπόνοιες για εμπρησμό στη Ν.Μάκρη

Διαβάστε επίσης

Εμπρησμό βλέπουν οι αρμόδιοι για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, και αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση.

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι τη νύχτα ξέσπασαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα και πως είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς αρκέστηκε να πει πως «εκδηλώθηκε στις 2.30 τη νύχτα και εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα». «Αυτό καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει».

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», ανέφερε ο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές.

Για ξεκάθαρο εμπρησμό κάνε λόγο ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Σπαής. Όπως είπε στο τηλεοπτικό σταθμό Open ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, το διπλό μέτωπο, που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, «δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού».
Σύμφωνα με τον κ. Σπάη, «η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση , είτε από κηλίδωση είτε από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα