back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 5/9

Διαβάστε επίσης

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα γεμάτη μυστικά, εμμονές, τρόμο, δικαστικά μυστήρια αλλά και επανεκδόσεις. Το κακό, αναδύεται ξανά στην κωμόπολη Ντέρι, ενώ τα Angry Birds επιστρέφουν με μία νέα ξεκαρδιστική ταινία για όλη την οικογένεια.

Το Αυτό: Κεφάλαιο 2

Βασισμένο στο μυθιστόρημα ΙΤ του Στίβεν Κινγκ

 

Σκηνοθεσία: Άντι Μουσιέτι
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Χέιντερ, Αϊζέια Μουσταφά , Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ράνσον, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Άντι Μπιν, Τζάντεν Μαρτέλ, Γουάιτ Όλεφ, Σοφία Λίλις, Φιν Γούλφχαρντ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Τσόουζεν Τζέικομπς, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Ξαβιέ Ντολάν

Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Πού Χάθηκες, Μπερναντέ

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Σενάριο: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Χόλι Γκεντ, Βινς Πάλμο (Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ)
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμμα Νέλσον, Τζούντι Γκριρ, Μπίλι Κράνταπ

Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που της λείπει είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 13χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα για να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Η εμμονή

Σκηνοθεσία: Αντουάν Ρεμπόλ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Φόι, Ολιβιέ Γκουρμέ

Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Angry Birds – Η Ταινία 2

Σενάριο: Thurop Van Orman
Σκηνοθεσία: Peter Ackerman, Eyel Podell, Jonathon E. Stewart
Ακούγονται: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride, Peter Dinklage, Pete Davidson, Zach Woods, Dove Cameron, Lil Rel Howery, Nicki Minaj, Beck Bennett, Brooklynn Prince, JoJo Siwa
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σάρλος, Λένα Μαραβέα, Μαριάνθη Σοντάκη, Σοφία Τσάκα, Πέτρος Δαμουλής, Μυρτώ Θεοδοσίου, Δημήτρης Σάρλος, Κάλια Παπαευθυμίου, Βασίλης Μήλιος, Πέγκυ Μανωλά, Γιάννης Χασιώτης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φοίβος Ριμένας, Μαριάνθη Σοντάκη

Τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Kάνουν ανακωχή και σχηματίζουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Επανεκδόσεις

Οι νύχτες της Καμπίρια

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Πρωταγωνιστούν: Τζουλιέτα Μασίνα, Φρανσουά Περιέ, Αμεντέο Νατζάρι

Η ιστορία μιας λαϊκής πόρνης που ζει κι επιβιώνει στις εργατικές συνοικίες της Ρώμης. Η γλυκιά και αφελής Καμπίρια τριγυρίζει στη Ρώμη αναζητώντας την αληθινή αγάπη. Θα κλάψει για την εξαπάτησή της αλλά στο φινάλε θα η ζωή αποδεικνύεται υπέροχη ακόμα και μετά τη συντριβή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Πορφυρά Ποτάμια

Σκηνοθεσία: Mathieu Kassovitz
Παίζουν: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès, Philippe Nahon, Dominique Sanda

Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν. Οι δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Η Τελευταία Ταινία

Σκηνοθεσία: Ντένις Χόπερ
Πρωταγωνιστούν: Ντένις Χόπερ, Στέλα Γκαρσία, Σάμουελ Φούλερ, Πίτερ Φόντα

Μετά το τέλος των γυρισμάτων ενός αμερικανικού γουέστερν στο Περού, ένα μέλος του συνεργείου παραμένει εκεί και διαπιστώνει την επιρροή που είχαν τα γυρίσματα στον ντόπιο πληθυσμό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Μ – Ο δράκος του Ντίσελντορφ

Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ
Σενάριο: Φριτς Λανγκ, Τέα φον Χάρμπου
Πρωταγωνιστούν: Ίγκε Λάντγκατ, Ρούντολφ Μπλούμερ, Φριτζ Οντεμαρ, Γκεόργκ Τζων, Θίοντορ Λους, Ότο Βερνίκε, Φρίντριχ Ναμπ, Έλεν Γουίντμαν, Πήτερ Λόρε, Πωλ Κεμπ, Γκούσταφ Γκράντζενς, Τεό Λίνεν, Φραντζ Στάιν

Mια ταινία του Γερμανού σκηνοθέτη Fritz Lang το οποίο απεικονίζει το πορτρέτο ενός δολοφόνου παιδιών. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ο Λανγκ, πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα είχε επισκεφθεί ψυχιατρική κλινική, ώστε να δει από κοντά κάποιους δολοφόνους παιδιών, ώστε να αποτυπώσει καλύτερα τον πρωταγωνιστή του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα