back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tι θα γίνει σήμερα στη Βρετανική Βουλή;

Διαβάστε επίσης

Δεύτερη μέρα δοκιμασιών για τον Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία. Σήμερα η Βουλή των Κοινοτήτων-και εν συνεχεία η Βουλή των Λόρδων αύριο- θα ψηφίσει επί του σχεδίου νόμου που απαιτεί από τον πρωθυπουργό να εξασφαλίσει την αναβολή του Βrexit από τις Βρυξέλλες και την αποφυγή ενός άτακτου Brexit (no-deal brexit).

Αν περάσει και από τα δύο σώματα, τότε η Βασίλισσα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου θα δώσει την έγκρισή της ώστε να γίνει νόμος του Κράτους.

Αν το σχέδιο νόμου υπερψηφιστεί τότε θα ακολουθήσει δεύτερη ψηφοφορία επί της πρότασης για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η οποία χρειάζεται να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των μελών του σώματος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σήμερα εν τω μεταξύ ο Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις άλλων βουλευτών στην “ώρα του Πρωθυπουργού” αλλά και τις επικρίσεις των μελών της Κυβέρνησης, μιας και θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο.

Επιπρόσθετα στις 12 ώρα Ελλάδος αναμένεται και η απόφαση του Δικαστηρίου του Εδιμβούργου που θα κρίνει αν η απόφαση του Πρωθυπουργού να αναστείλει πρόωρα την λειτουργία του Κοινοβουλίου είναι αντισυνταγματική.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα