back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παύλος Γερουλάνος στον Αθήνα 9,84:”Το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα θέμα ,το οποίο πολύ συχνά οδηγεί τους Ελληνες πολιτικούς σε λάθος αποφάσεις”.

Διαβάστε επίσης

“Πρέπει η Αθήνα να γίνει μια πόλη που να την αγαπάμε και να μας αγαπάει και εκείνη” τόνισε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο επικεφαλής της παράταξης “Αθήνα Είσαι Εσύ” Παύλος Γερουλάνος.

“Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είδα ότι υπάρχει καλή διάθεση .Η αντιπολίτευση θέλει να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά. Κανένας μας δεν θέλει να κάνει στείρα αντιπολίτευση” υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος . “Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής και θεωρώ ότι ήταν λάθος που εφαρμόσαμε το διπλό σύστημα ,δηλαδή ότι το Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγεται με απλή αναλογική ,αλλά ο Δήμαρχος με 51% δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η απλή αναλογική πρέπει να δοκιμαστεί για αρκετά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,πριν πάει στο κεντρικό πολιτικό σύστημα. “Είναι ευθύνη όλων μας να δείξουμε την απαραίτητη ατομική και συλλογική ωριμότητα, έτσι ώστε το σύστημα να λειτουργήσει και να πάμε μπροστά”.

Η απλή αναλογική -συμπλήρωσε – είναι ένα δημοκρατικό σύστημα ,το οποίο αντιπροσωπεύει τη βούληση του λαού. “Έχεις ένα θέμα λειτουργικότητας των Δήμων ,αλλά αυτό επαφίεται σε μια διάθεση συνεργασίας. Όσο πιο δημοκρατικό είναι ένα σύστημα, όσο πιο πολύ εκπροσωπεί τον πολίτη ένα σύστημα ,τόσο καλύτερο είναι. Υπάρχουν λάθη στο νόμο του Κλεισθένη που πρέπει να διορθωθούν, όχι όπως προσπαθεί να το πράξει η ΝΔ. Θέλει έναν ολοκληρωμένο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί” ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος .

Όπως είπε “Η Αθήνα μπορεί να συμβολίσει την μετάβαση από ένα λιγότερο σε ένα πιο δημοκρατικό σύστημα ,εάν και από την πλευρά του Δημάρχου και από την πλευρά τη δική μας, δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα. Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα πάντα χωλαίνουν ,διότι το κεντρικό πολιτικό σύστημα θέλει να ελέγχει τα πράγματα. Ο Κλεισθένης είναι ένα κακό νομοσχέδιο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πρώτη προτεραιότητα να ελέγχει τους Δήμους. Και δεν τα κατάφερε κιόλας,γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαφή με τον κόσμο. Η κεντρική πολιτική σκηνή πρέπει να εμπιστευτεί τον πολίτη ,δίνοντας πραγματική εξουσία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πιστεύω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να λειτουργήσει εάν “σπάσουν” όλες οι γραφειοκρατικές δομές ,με τις οποίες το κεντρικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ελέγξει τους Δήμους’.

Αναφερόμενος στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης ο πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά :”Θεωρώ ότι ο Αθήνα 9,84 κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο Τα δημοτικά ραδιόφωνα όπως και η δημόσια τηλεόραση είναι απολύτως χρήσιμα. Το θέμα είναι τι δημόσια μέσα θέλουμε. Θέλουμε μια χώρα που θέλει να κρατήσει τη γλώσσα της ζωντανή ,την οποία γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι στον κόσμο ,θέλει να υπερασπιστεί την ιστορία της και θέλει να προωθήσει τον πολιτισμό της . Άρα χρειάζεσαι ψηφιακό υλικό , χρειάζεσαι δημόσιο ραδιόφωνο και δημόσια τηλεόραση που παράγουν περιεχόμενο ,το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να πετύχεις αυτούς τους τρείς στόχους. Πρέπει να κοιτάμε τη χρησιμότητα που έχει το κάθε δημόσιο μέσο και να το σχεδιάσεις έτσι ώστε να εξυπηρετεί τη χρησιμότητά του”.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε:
“Το θέμα των Γλυπτών είναι ένα θέμα ,το οποίο πολύ συχνά οδηγεί τους Ελληνες πολιτικούς σε λάθος αποφάσεις. Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα ,επειδή είναι αναπόσπαστο μέρος ,ενός Μνημείου ,το οποίο δεν μπορεί να είναι χωρισμένο σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η Μελίνα όταν άνοιξε αυτό το θέμα , το άνοιξε με μια εξαιρετική παγκόσμια καμπάνια .Από τότε πολλοί πολιτικοί θέλουν να μιμηθούν τη Μελίνα και πάντα “τρώνε τα μούτρα τους”. Η δουλειά πρέπει να γίνεται αθόρυβα .Πρέπει να πειστεί το Βρετανικό Μουσείο ότι έχει να κερδίσει περισσότερα επιστρέφοντας τα γλυπτά , από ότι να χάσει. Δεν θα έπρεπε να γίνει σε τόσο υψηλό επίπεδο, δηλαδή να απευθυνθεί ο Ελληνας Πρωθυπουργός στο Βρετανό ομόλογό του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Εάν έρθουν τα Γλυπτά ,υπάρχει πολιτικός , ο οποίος θα επιβιώσει μια ημέρα, αν δούμε τα Γλυπτά να φεύγουν πάλι από την Ελλάδα ? Ας έστελνε ο κύριος Δημήτρης Παντερμαλής (Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης )επιστολή στο Βρετανικό Μουσείο. Η σχέση που δημιουργεί το Βρετανικό Μουσείο με το Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως είναι τέτοια που μακροπρόθεσμα μπορεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

“Με τίμησε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά με την προτελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν θεωρώ τα θέματα της κεντροαριστεράς κλειστά. Από την μια έχεις ένα ΚΙΝΑΛ που λέει ότι έχει τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος έχει αρκετά στελέχη που παλαιότερα ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά είναι πολύ σημαντικός. Πρόσκαιρα πάντα κερδίζει αυτός που έχει πολλά στελέχη ,μακροχρόνια όμως αυτός που έχει αξίες .Βλέπω μια μάχη μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ για να πουν, ποιος είναι πιο πολύ ΠΑΣΟΚ”.

Όλοι θέλουμε να πάμε μπροστά θέτοντας ένα όραμα για τη χώρα ,γύρω από το οποίο συσπειρωνόμαστε όλοι ,με θέσεις και προτάσεις.  Αν αύριο απηύθυνε κάλεσμα η ηγεσία του κόμματος για το ποιος θέλει να καταργηθεί το ΠΑΣΟΚ θα ξεσηκωνόταν λαός , γιατί το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί συναισθήματα. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο με το ΚΙΝΑΛ. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει επειδή είναι χρήσιμο. Γιατί ότι δημιουργεί στην πολιτική συναισθήματα είναι χρήσιμο. Γιατί τα δημιουργεί ? Γιατί έχει αρχές και αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία ,αλλά δεν κατάφερε ποτέ να εκφράσει αρχές και αξίες. Θέλουμε ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ , το οποίο να είναι καταρχήν βαθιά δημοκρατικό και ουσιώδες. Θέλουμε δημοκρατικές διαδικασίες, για εκλεγμένα στελέχη ,για παρουσία θέσεων και προτάσεων , εκλογικές διαδικασίες μέσα στο Συνέδριο. Δεν θα είχαμε θέματα ηγεσίας ,αν υπήρχαν δημοκρατικές διαδικασίες” κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης ” Αθήνα Είσαι Εσύ ” Παύλος Γερουλάνος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα