back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έτοιμη για την πρόκριση η Εθνική απέναντι στη Βραζιλία

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Βραζιλία και με νίκη θα σφραγίσει την πρόκριση της στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η Βραζιλία είναι το επόμενο εμπόδιο της Ελλάδας, στο «Gymnasium of Youth Olympic Game Sports Park» της Νανζίνγκ στις 15:00-ΕΡΤ Sports, για τη δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ψάχνει τη νίκη που σημαίνει πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Η Βραζιλία είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και η Εθνική μας θα πρέπει να είναι πανέτοιμη και συγκεντρωμένη από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Ελλάδα και Βραζιλία θα βρεθούν αντιμέτωπες για 16η φορά σε επίπεδο Ανδρών, με τη «γαλανόλευκη» να έχει την προϊστορία με το μέρος της, καθώς μετρά εννέα νίκες. Σε επίπεδο όμως Παγκοσμίου Κυπέλλου οι νίκες είναι μοιρασμένες, με τις δύο ομάδες να μετρούν από δύο.

Η Βραζιλία έχει στον πάγκο της το αδελφό του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς, Αλεξάνταρ, ενώ το πιο μεγάλο όνομα του ρόστερ της, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα 36 χρόνια του, είναι αυτό του Λεάντρο Μπαρμπόσα. Ο Λεαντρίνιο, με παραστάσεις ΝΒΑ στα 14 χρόνια θητείας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, θα είναι ακόμα μία πηγή κινδύνων για την Εθνική μας ομάδα.

Η “Σελεσάο” αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ, χωρίς όμως να διαθέτει ανάλογες αμυντικές αρετές, κάτι που βολεύει την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου η οποία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως…αιχμή του δόρατος, εάν της δώσεις γήπεδο θα σε “σκοτώσει”.   Το ίδιο αποτελεσματική με την πρεμιέρα θα πρέπει να είναι και η άμυνα μας, καθώς η περιφέρεια της Βραζιλίας σκοράρει.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα