back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκλογές, νέα συμφωνία ή no-deal Βrexit συζητούνται σήμερα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης

Στη σημερινή συνεδρίαση του Βρετανικού Κοινοβουλίου, την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές, αρκετοί βουλευτές των Συντηρητικών και άλλοι από τον κόμμα των Εργατικών αναμένεται να καταθέσουν νομοσχέδιο έτσι ώστε να ανατραπεί ένα no deal Brexit, μία άτακτη έξοδος της χώρας από την Ε.Ε.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να υπερψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών, θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό να καθυστερήσει το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, εκτός αν οι βουλευτές εγκρίνουν μία νέα συμφωνία ή υπερψηφίσουν μία άτακτη έξοδο έως τις 19 Οκτωβρίου.
Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε χθες τους υπουργούς τους σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό. Το μήνυμά του ήταν σαφές. Εάν σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο περάσει νομοθεσία για να σταματήσει το no deal Brexit, το οποίο κατά τον ίδιο είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί στις διαβουλεύσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους, εάν του δέσουν τα χέρια με αυτόν τον τρόπο, τότε δεν έχει άλλον δρόμο από την προκήρυξη εκλογών – έστω και αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα