back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Αλλαγή σκυτάλης με μια αγκαλιά

Διαβάστε επίσης

Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου παρέλαβε και επίσημα σήμερα τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Φεστιβάλ Αθηνών από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.

Σε μια θερμή και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα στα κεντρικά γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πλάκα, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου παρέλαβε την σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Ελληνικού Φεστιβάλ από τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

«Φιλοδοξώ το φεστιβάλ να είναι μια εκρηκτική εξαίρεση στους χειμερινούς ρυθμούς και τρόπους της καλλιτεχνικής μας ζωής» δήλωσε η Κατερίνα Ευαγγελάτου αφού ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πολιτισμού για «την τιμή και την εμπιστοσύνη που της δείχνουν στη θέση αυτή», ενώ χαρακτήρισε το Φεστιβάλ «γέφυρα σύνδεσης του παρελθόντος με το μέλλον στην τέχνη, την αισθητική και την καλλιέργεια».

Αλλαγή σκυτάλης με μια αγκαλιά

«Η Κατερίνα Ευαγγελάτου ξέρει καλύτερα από όλους ότι πολλές πόλεις ζουν από τα Φεστιβάλ» τόνισε η υπουργός πολιτισμού ενώ υπογράμμισε ότι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην θέση αυτή καθώς το Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια άνοιξε στην πόλη και συγκέρασε την εγχώρια δημιουργία με σημαντικές παρουσίες από το εξωτερικό.

 

Ο απερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρέδωσε την σκυτάλη στην Κατερίνα Ευαγγελάτου με μία αγκαλιά αφού προηγουμένως είχε δηλώσει : «Ήμουν κομμάτι μιας αλυσίδας με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η φυσιογνωμία ενός φεστιβάλ δεν δημιουργείται εκ του μηδενός. Η γνώση και η εμπειρία του παρελθόντος δεν διαγράφεται ούτε και μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτη. Κι αυτό έκανα, πάντα μέσα από το φίλτρο της δικής μου ιδιοσυγκρασίας»

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα