back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πτώση τζίρου στις εκπτώσεις- Πρώτιστο πρόβλημα η ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

Πτώση τζίρου κατά την περίοδο των εκπτώσεων, χαμηλή συμμετοχή των πωλήσεων σε τουρίστες και έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος, το σημαντικότερο πρόβλημα των επιχειρήσεων της πρωτεύουσας και φυσικά η ασφάλεια το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της πόλης, έδειξε η εξαμηνιαία έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης σχολίασε:

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσε η σχετική έρευνα πρέπει να κινητοποιήσουν όλους μας άμεσα γιατί τα προβλήματα που κατεγράφησαν είναι και οι μεγάλες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας. Ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για το «Shopping» στην Αθήνα που θα διπλασιάσει το ποσό που οι τουρίστες δαπανούν για αγορές από τα καταστήματα, σε συνδυασμό με τη σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών υποχρεώσεων των Ελλήνων πολιτών, μπορούν σε σύντομη περίοδο να διαμορφώσουν ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά της Αθήνας και γι’ αυτό με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων από τους νέους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι : Έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι την πραγματική ανάκαμψη”  και στην έρευνα παραθέτει στοιχεία για την κίνηση της αγοράς το διάστημα των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία καλύτερο τζίρο σε σχέση με πέρσι είχε το 24,9% των εμπόρων ενώ ίδιο τζίρο δήλωσε το 16,7%. Η συντριπτική πλειοψηφία 57,9% δήλωσε χειρότερο τζίρο.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες  σε ποσοστό 52,9% είναι η ασφάλεια και η παραβατικότητα. Ενδεικτικό είναι ότι το θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τα 108 από τα 204 καταστήματα που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Ακολουθούν, ως προβλήματα η διαχείριση του δημόσιου χώρου 21,6 % και η προσβασιμότητα 21,1%.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα