back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας – Συναντήσεις με Χ. Μαας και Ν. Ντιμιτρόφ

Διαβάστε επίσης

Τις πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών συζήτησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την πρώτη του συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενώ σύμφωνα με δήλωση του “του κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα θα επιμένει στην πλήρη εφαρμογή της”.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου (Γκίνμιχ) των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Ελσίνκι, όπου ο κ Δενδιας συνομίλησε επίσης με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μαας, συμπτωματικά την ημέρα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο. “Εκφράσαμε την από κοινού βούληση μας για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας” δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Βερολίνο.

Στην παρέμβαση του σήμερα ο κ Δένδιας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει επίσης τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και τα προβλήματα,που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο καθώς και για την επιθετικότητα της εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με δηλώσεις του.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα