back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κόντρα» στη Βουλή για τη ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε στην δευτερολογία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργος Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης. «Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι. Το θέμα ανοίγει και θα έχει και άλλα επεισόδια και στη Βουλή και αν χρειαστεί και στη δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης νωρίτερα – παρουσιάζοντας από κοινού με το νέο πρόεδρο της επιχείρησης Γιώργο Στάση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σχέδιο εξυγίανσης και διασωσης της ΔΕΗ – είχε επισημάνει την άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την βιωσιμότητα της επιχείρησης, γιατί -όπως είπε- αν δεν υπάρχει ΔΕΗ δεν υπάρχει χώρα.

«Θα μπορουσα και εγώ να κερδίσω στον τιτανικό του λαϊκισμού και να μην πάρω κανένα μετρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ Χατζηδάκης και έθεσε ως ορόσημα την 24η Σεπτεμβρίου, όπου θα ανακοινωθει η έκθεση του ορκωτου λογιστή που αν διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη θα πρέπει να πάρει ακόμη πιο βίαια μέτρα..

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκρατης Φάμελλος έκανε λόγο για επέκταση της κινδυνολογίας από την πλευρά της κυβέρνησης σε σημείο απειλών για το μέλλον της ΔΕΗ και χαρακτήρισε τα μέτρα εξυγίανσης της κυβέρνησης σχέδιο χαράτσωμα για τους καταναλωτές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Αρβανιτίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν εχει σχέδιο για την ΔΕΗ και ότι καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα ενω ο Νικος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ μίλησε για συνενοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με κοινο παρανομαστή την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα