back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Μικρές Κυκλάδες… στην Πλατεία Μαβίλη

Διαβάστε επίσης

Μια μυστική… παραλία στην καρδιά της πόλης έχει κάνει εδώ και λίγες ημέρες την εμφάνισή της, προκαλώντας έκπληξη στο κοινό που έχει παραμείνει στο κλεινόν άστυ.

“Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι, κάνε το μπαλκόνι σου νησί», λέει το γνωστό άσμα και εμείς θα αλλάξουμε λίγο τον στίχο και θα πούμε «κάνε την ταράτσα σου νησί”. Και όμως γίνεται… Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Alexandros, στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Μαβίλη, βρίσκεται μια πραγματική παραλία με θέα τον Λυκαβηττό!


Ο λόγος για την Mavili Beach, από την ονομασία της γίνεται εύκολα κατανοητό ότι συναντάται στην Πλατεία Μαβίλη, η οποία δημιουργήθηκε στο roof garden μοντέρνου ξενοδοχείου (Τιμολέοντος Βάσσου 8, Αθήνα).

Με θέα στο Λυκαβηττό, το σκηνικό παραπέμπει σε κάποιο από τα όμορφα κυκλαδονήσια της χώρας και υπόσχεται απίστευτες στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης σε ένα υπέροχο νησιωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.


Η αμμουδιά με το μικρό βοτσαλάκι ολόγυρα της πισίνας, καθώς και η χαρακτηριστική εικόνα της γραφικής ταβέρνας με τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, τις ζωγραφισμένες ντάμες στο πάτωμα και τους ασβεστωμένους τοίχους, σας μεταφέρουν νοητά στο αγαπημένο σας κυκλαδονήσι.

Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 3 χρόνια, 55 τόνοι (!) άμμου, πολλές ειδικές άδειες και ειδική μελέτη στη στατικότητα του κτιρίου. Αλλά το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό. Υπάρχει παντού άμμος (όχι αυτή η ενοχλητική, η άλλη που δεν κολλάει πάνω σου), η οποία καθαρίζεται καθημερινά με ειδικά καθαριστικά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός της πισίνας παραπέμπει σε όχθη θάλασσας, ενώ όλος ο χώρος ακολουθεί την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Αυτό σημαίνει ότι θα περπατήσεις (κατά προτίμηση ξυπόλητος) πάνω σε ασβεστωμένο πλακόστρωτο μέχρι το bar-ταβέρνα όπου θα φας τηγανητό καλαμαράκι κάτω από ανθισμένη βουκαμβίλια.


Την εντυπωσιακή κατασκευή ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός Θωμάς Μπίνας, την αρχιτεκτονική μελέτη πραγματοποίησε η κ. Τζένη Ζαφείρη, ενώ υπεύθυνη για τη διακόσμηση είναι η interior designer Κασσιανή Καλτεζιώτη. Η ιδέα παρόλα αυτά ήταν του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Αλέξανδρου Βασιλικού.

Η είσοδος στην πισίνα-θάλασσα για πελάτες εκτός του ξενοδοχείου είναι €35/ άτομο τις καθημερινές και €45/άτομο το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε όμως να βρεθείτε εδώ πάνω και για ποτό ή φαγητό. Η κυκλαδίτικη ταβέρνα σερβίρει καθημερινά όλα τα μεζεδάκια που λατρεύουμε να τρώμε στα νησιά του Αιγαίου: γαύρο τηγανητό και αθερίνα, θράψαλα σε ροδέλες, κεφτεδάκια με πατάτες, τυροκαυτερή, χωριάτικη κ.λπ.

Οι τιμές δεν είναι καθόλου απαγορευτικές, αντίθετα είναι πολύ πιο οικονομικές από άλλα –λιγότερο εντυπωσιακά– bar ξενοδοχείων. Και, αλήθεια, δεν περίμενα ποτέ ότι θα τινάξω τα σανδάλια μου από την άμμο φεύγοντας από ένα rooftop στη μέση της Αθήνας. Το μόνο αρνητικό είναι ότι έπειτα από μια-δυο ώρες εκεί πάνω, όταν επιστρέφεις στο έδαφος, έχεις αυτό το μελαγχολικό συναίσθημα σαν να γύρισες στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από καλοκαιρινές διακοπές. Το θετικό είναι ότι μπορείς να επιστρέψεις όσες φορές θες σε αυτές τις Μικρές Κυκλάδες της Μαβίλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα