back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς- Μάχη σε τρία μέτωπα- Σύλληψη υπόπτων για εμπρησμό

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι τρεις δασικές πυρκαγιές όπου  επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το κυριότερο μέτωπο όπου μαίνεται πυρκαγιά είναι σε δασική έκταση στον Δήμο Ζηρού Πρέβεζας όπου επιχειρούν και εναέρια μέσα. Τις τελευταίες ώρες οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά, στο Μουρίκι Καλαβρύτων, ενώ υπό μερικό έλεγχο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Παράλληλα εξακολουθούν να καίνε φωτιές και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου καταγράφεται όμως καλύτερη εικόνα , όπως στο Βροντερό Φλώρινας και στην περιοχή Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων.  Στην Σάμο η φωτιά ετέθη αργά το βράδυ υπό μερικό έλεγχο ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Προχθές μέσα σε ένα 24ωρο η ΠΥ εκλήθη να παρέμβει σε 68 δασικές φωτιές ενώ χτές σημειώθηκαν ακόμα 51 δασικές φωτιές.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1165486351652982784

Οι ανακριτικές υπηρεσίες της Π.Υ ερευνούν τα αίτια σε αρκετές πυρκαγιές που έκαψαν και φέτος μεγάλες εκτάσεις και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωής. Όπως έγινε γνωστό δύο άτομα συνελήφθησαν ώς ύποπτοι για εμπρησμό.Πρόκειται για ένα 43χρονο που κατηγορείται για τρεις πυρκαγιές στη Νέα Μανωλάδα και ένα 47χρονο ως υπαίτιος πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Παράλληλα την Παρασκευή είχε συλληφθεί στη Λέρο, 20χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό. Φέρεται  ότι ευρισκόμενος στην περιοχή Μερικιά Λέρου προκάλεσε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και αποτέφρωσε πάνω από 40 στρέμματα δασικής πευκώδους έκτασης.

Εν τω μεταξύ πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα σε αρκετές περιοχές: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο και Λέσβο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα