back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν από τη Βουλή οι διαδικασίες ανάδειξης της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου

Διαβάστε επίσης

Σε ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής , θα περάσουν  το μεσημέρι οι έξι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου που επέλεξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία πάντοτε την πλειοψηφία έχει το κυβερνών κόμμα, θα επιλέξει τους τρείς που θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια θα ορίσει το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του Αρείου Πάγου.

Οι έξι Αντιπρόδροι που θα περάσουν  από το « μικροσκόπιο» της Διάσκεψης των Προέδρων, είναι οι Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γεώργιος Λέκκας, Πηνελόπη Ζωντανού, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή , αυτή τη φορά για την ανάδειξη του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι έξι Αντεισαγγελείς που θα περάσουν το κατώφλι της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, είναι οι Δημήτριος Δασούλας, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Να σημειωθεί , ότι η επανεκκίνηση των διαδικασιών για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, κρίθηκε αναγκαία μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, να μην υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα που εξέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση και αφορούσαν τα πρόσωπα που εκείνη είχε επιλέξει για να ηγηθούν του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα