back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσημη πρώτη για τα νέα δημοτικά συμβούλια στις 8 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου από την στιγμή που αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να συγκαλέσουν συνεδριάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων προκειμένου να αναδειχθούν τα νέα προεδρεία.

Με βάσει αυτά τα δεδομένα οι συνεδριάσεις αυτές θα γίνουν στις 8 Σεπτεμβρίου όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα των δημοτικών τους συμβουλίων.

Για πρώτη φορά φέτος λόγω της απλής αναλογικής σε όποιον δήμο έχουν γίνει συμπράξεις μεταξύ των συνδυασμών που διοικούν το δήμο θα μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικός σύμβουλος που δεν ανήκει στην παράταξη του δημάρχου. Όπου όμως δεν έχουν γίνει συμπράξεις, οι πρόσφατες αλλαγές που έκανε στον Κλεισθένη το υπουργείο Εσωτερικών επιτρέπουν στο δήμαρχο να εκλέξει πρόεδρο από τον δικό του συνδυασμό, αντιπρόεδρο από την δεύτερη σε δημοτικούς συμβούλους παράταξη και γραμματέα από τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι στο ενδεχόμενο που κάποιος δημοτικός σύμβουλος που έχει εκλεγεί μέλος του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό που τον ανέδειξε παύει να κρατά την θέση αυτή. Το ίδιο θα συμβεί και για κάθε θέση που κατέχει στο δήμο δημοτικός σύμβουλος που αποφασίζει να γίνει ανεξάρτητος ή να αλλάξει παράταξη.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα