back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης στον Αθήνα 9.84: “Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο στην αντιπολίτευση, αλλά εξαντλείται σε συνθήματα και ψέμματα”

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρωμένη και συνεκτική χαρακτήρισε την στρατηγική της κυβέρνησης στην οικονομία ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν επιλεγεί για την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

“Η κυβέρνηση προγραμματίζει μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τετραετίας. Τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 4% από 28%. Ο ΥΠΟΙΚ κ Σταικούρας θα ανακοινώσει εντός του μηνός την πλήρη άρση των υφιστάμενων από το 2015 κεφαλαιακών περιορισμών, όπως και την συμφωνία για πρόωρη αποπληρωμή του 1/3 του χρέους  στο ΔΝΤ, ύψους 8,5 δισ ευρώ” είπε ο κ Λαζαρίδης στον Απόστολο Χονδρόπουλο εκτιμώντας ότι θα επιτευχθούν πλεόνασμα 3,5%  το 2019 και ανάπτυξη 2%,  δεδομένης της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στόχος είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2 % τα έτη 2021 και 22,  κάτι που θα σημάνει  εξοικονόμιση  5,4 δις. Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε τα ταξίδια του Πρωθυπουργού σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα από τους πιστωτές ώστε παράλληλα και με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, να αρχίσει η συζήτηση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
“Το 80% των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση  θα διοχετευθούν στην περαιτέρω μείωση των φόρων,  το 20% στις κοινωνικές πολιτικές και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.Θα ασκηθούν και πολιτικές για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, που σε συνάρτηση με τη γήρανση του πληθυσμού, είναι  βόμβα σε θεμέλια του έθνους” είπε ο κ Λαζαρίδης εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας, διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και  υποεκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. “Αυτή την οικονομική πραγματικότητα οι Ελληνες  την βίωσαν και επέφεραν πολιτική αλλαγή με την ψήφο τους” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακάριος Λαζαρίδης.

*Για την κριτική στους χειρισμούς στην υπόθεση της ακτοπολοικής σύνδεσης της Σαμοθράκης επεσήμανε ότι κυβέρνηση αντιμετώπισε με σωστό τρόπο ένα σημαντικό πρόβλημα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να καθαρίσει τα φερτά και άλλα υλικά στο λιμάνι του νησιού, δεν προχώρησε σε εμβάθυνσή του, ούτε και αντιμετώπισε το θέμα επί 4μισι χρόνια και τώρα κατηγορεί μια κυβέρνηση που εκλήθη να αντιμετωπίσει μια κρίση στον πρώτο μήνα διακυβέρνησής της. Ο κ Τσίπρας στις 6 Ιανουαρίου στη Σαμοθράκη υποσχέθηκε πράγματα προεκλογικά, τα οποία  δεν έκανε ποτέ. Και καλά θα κάνουν τα αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μάθουν ότι η Σαμοθράκη είναι ΒΑ και όχι ΒΔ της χώρας όπως αρχικά είπαν για να διορθώσουν μετά” κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ .

* Τέλος, για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έγινε με  υπόδειξη του ΣΕΒ, ο κ Λαζαρίδης απάντησε ότι η ρητορική ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο κ Τσίπρας προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο στην αντιπολίτευση, αλλά εξαντλείται σε συνθήματα και ψέμματα. “Εως τώρα υπήρχαν δύο επιλογές. Είτε βάσιμος λόγος χωρίς αποζημίωση, είτε καταβολή αποζημίωσης χωρίς βάσιμο λόγο απόλυσης. “Τον περασμένο Μάιο, η τότε κυβέρνηση έφερε διάταξη σύμφωνα με την οποία υφίσταται μόνον η επιλογή να γίνεται η καταγγελία της σύμβασης αποκλειστικά για βάσιμο λόγο” είπε επισημαίνοντας ότι από το 2016 η Ελλάδα έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο και τον αναθεωρημένο ευρωπαικό κοινωνικό χάρτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα