back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο- Τρεις νεκροί – Χωρίς ρεύμα μέχρι το πρωί της Τετάρτης το νησί

Διαβάστε επίσης

Νεκροί εντοπίστηκαν τρεις επιβαίνοντας του ελικοπτέρου το οποίο κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Πόρο και τον Γαλατά.

Οι σοροί ανασύρθηκαν από  κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και  σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες οι επιβαίνοντας ήταν δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας ο οποίος ήταν ο χειριστής. Χωρίς ρεύμα θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης το νησί του Πόρου, εξαιτίας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ.

Η πτώση του ελικοπτέρου σημειώθηκε στις 15:40 και προκλήθηκε από  πρόσκρουση  σε καλώδια της ΔΕΗ μετά από την οποία, κατά πάσα πιθανότητα,  έκανε μία περιστροφή πριν καταλήξει στην θάλασσα.

Στο νησί σήμανε εξ αρχής συναγερμός και πλωτά του Λιμενικού , στρατιωτικό ελικόπτερο καθώς και ιδιωτικά σκάφη κατέπλευσαν στην περιοχή με σκοπό να προσφέρουν συνδρομή σε τυχόν  διασωθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο ήταν τύπου Agusta 109 και είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στις έρευνες μετείχαν πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Στο Πόρο προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης μετά από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια. “Μπλάκ άουτ” έχουν και περιοχές του δήμου Τροιζινίας- Μεθάνων , όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Καραγιάννης στον “Αθήνα 9.84”.

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί .

Σε επιφυλακή είχει τεθεί και το Κέντρο Υγείας του νησιού.

ΥΠΑ – Το σχέδιο πτήσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Γαλατά Πόρου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο (2) επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολιτικό ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου.

ΔΕΔΔΗΕ: Τις πρωινές ώρες η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Χωρίς ρεύμα θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης το νησί του Πόρου, εξαιτίας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ταυτόχρονα, οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που μεταφέρονται στο νησί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά.

Στο μεταξύ, με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Όπως επισημαίνεται από την ΓΓΠΠ, έχει υπάρξει μέριμνα ώστε η ζεύξη μεταξύ Γαλατά και Πόρου να παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ το νησί θα ενισχυθεί με επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, καθώς και με γιατρούς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ανακοίνωση από την «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» για το ελικόπτερο
H εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ», με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία “I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ”». Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος».

Newsroom Αθήνα 9.84 – με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα