back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Der Spiegel:Πρόθυμος να υποβάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία του SPD ο Σολτς

Διαβάστε επίσης

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Είμαι πρόθυμος να υποβάλω υποψηφιότητα, αν το θέλετε», δήλωσε ο Σολτς, σύμφωνα με το Der Spiegel, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τη Δευτέρα με τους τρεις προσωρινούς ηγέτες του κόμματος. Το περιοδικό προσθέτει πως ουδείς εξ αυτών αρνήθηκε την προσφορά του.

Ο Σολτς, ο πιο γνωστός από τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα πως συμμετέχουν στην κούρσα, είχε προηγουμένως αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Ο Σολτς θέλει να παραμείνει υπουργός Οικονομικών

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη θέση του μολονότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σύμφωνα με τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο RND.

Ο όμιλος RND ανακοίνωσε στη συνέχεια επικαλούμενος πηγές του SPD ότι ο Σολτς θέλει να παραμείνει υπουργός Οικονομικών. Επίσης σημείωσε ότι ο Σολτς θα είναι υποψήφιος μαζί με μια γυναίκα, αντιγράφοντας το πρότυπο διπλής ηγεσίας των Πρασίνων.

Σύμφωνα επίσης με τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο RND, ο Σολτς σχεδιάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα