back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα Παρασκευή 16 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μετά το κύμα καύσωνα, έρχονται βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί θα πνέουν βόρειοι 4 στα ανατολικά και τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Στην κεντρική Μακεδονία κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και η  ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά κατά τόπους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Ευβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4  μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα καμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στα ανατολικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες
πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού
Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και από το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τιςαπογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα δυτικά θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα