back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτοί για το κοινό θα παραμείνουν απόψε, 15 Αυγούστου, 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Στην Αθήνα

Εκδηλώσεις για την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου πραγματοποιούνται απόψε, 15 Αυγούστου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι φετινές εκδηλώσεις του Μουσείου είναι αφιερωμένες στα πραγματικά και στα νοερά ταξίδια του ανθρώπου στη γη και στη Σελήνη. Από τις 20:30 έως τις 22:00 οι ματιές και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μονίμων και των περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στο χρόνο, στη γη και στο διάστημα, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν μεταξύ άλλων ο αστρονόμος, Ξενοφών Μούσας και η διευθύντρια του μουσείου, Μαρία Λαγογιάννη.

Από τις 22:00 ως τις 23:00 στο Αίθριο του Μουσείου, Ο Γιώργης Χριστοδούλου κάνει “Καντάδα στο φεγγάρι”, τραγουδώντας από την προσωπική του δισκογραφία και το διεθνές ρεπερτόριο, γνωστές και απολαυστικές μελωδίες για τα πολλά πρόσωπα της Σελήνης.

Επίσης, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό θραύσματα λιθών από την επιφάνεια της Σελήνης, που συνέλεξε το πλήρωμα του Apollo 11 και τα οποία φυλάσσονταν για σχεδόν πενήντα χρόνια στο Θησαυροφυλάκιο του μουσείου. Η είσοδος στο μουσείο από τις 8 το βράδυ μέχρι και τις 11.30 θα είναι ελεύθερη.

Μουσείο Ακρόπολης

Μια μουσική βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού θα απολαύσουν όσοι βρεθούν απόψε στις 9 στον αύλειο χώρο του Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ.

Σούνιο

«Στο φεγγάρι του Αυγούστου» είναι ο τίτλος της συναυλίας που δίνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα απόψε στις 9 στο Ναό του Ποσειδώνα. Το κοινό θα κάνει ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις μουσικές “Πολίτικης Κουζίνας”, καθώς και σε άλλα soundtracks της αγαπημένης συνθέτριας. Είσοδος ελεύθερη.

Ωρωπός

Ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραμείνει σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το κοινό θα ακούει ηχογραφημένη απαγγελία ποιημάτων από καταξιωμένους Έλληνες ποιητές και μουσική.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Από το 2002 το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και φέτος που συμπίπτει με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα