back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν Kέρκυρα και Ζάκυνθο

Διαβάστε επίσης

Δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ιόνιο. Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5 μισή το απόγευμα  30 χιλιόμετρα νότια της Κέρκυρας. Μιάμιση ώρα μετά νέα σεισμική δόνηση μέγεθος 3,7 Ρίχτερ έγινε αισθητή  νότια της Ζακύνθου.

O σεισμός στην Κέρκυρα είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή  Λευκίμμη και έγινε αισθητός και στην πόλη της Κέρκυρας. Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια, ανέφερε στο ΑΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος, μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική δεν ενημερώθηκε για τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, «ο σεισμός προήλθε από ρήγμα με διεύθυνση ανατολή – δύση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου».

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η περιοχή του Αγίου Γεωργίου είναι σε επιτήρηση από τους σεισμολόγους».

Σεισμός στη Ζάκυνθο

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην περιοχή του Ιονίου μόλις μιάμιση ώρα μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Κέρκυρα. Η δόνηση είχε επίκεντρο 33 χλμ. νότια της Ζακύνθου και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό της βάθος εντοπίζεται μόλις στα 2 χλμ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα