back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: οι συγκρούσεις συνεχίζονται- το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά

Διαβάστε επίσης

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, εκ των πιο πολυσύχναστων εμπορικών κόμβων στον κόσμο, λειτουργεί και πάλι κανονικά, με εκατοντάδες πτήσεις, που είχαν ακυρωθεί τα προηγούμενα 24ωρα να έχουν εκ νέου προγραμματιστεί για τις επόμενες ώρες.  Σε άλλα σημεία της πόλης οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές συνεχίζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις απειλές, που εξαπολύει το Πεκίνο.

Οι αρχές του αεροδρομίου ξεκαθάρισαν ότι εξασφάλισαν προσωρινή εντολή για να αποτρέπουν όσους «παράνομα και σκόπιμα παρεμποδίζουν τη λειτουργία του». Νωρίς το πρωί της Τετάρτης περίπου 30 διαδηλωτές παρέμεναν στο αεροδρόμιο, την ώρα που οι υπάλληλοι εργάζονταν για τον καθαρισμό των χώρων από τις καταστροφές, αλλά και τις κηλίδες αίματος, που άφησαν πίσω τους οι βίαιες συγκρούσεις της νύχτας.

Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι ενθαρρύνει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του την Τρίτη, κάλεσε τις ΗΠΑ να μείνουν έξω από τις εσωτερικές της υποθέσεις.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, τα σχόλια των Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών έδωσαν «νέες και ισχυρές αποδείξεις στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ υποκινούν τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ».

Μέσω των κρατικά ελεγχόμενων εφημερίδων και άλλων μέσων, το Πεκίνο εγκαλεί τους διαδηλωτές για βίαιες, παράνομες ενέργειες, στα όρια της τρομοκρατίας και προειδοποιεί για «αυτοκαταστροφή», εάν δεν σταματήσουν τη δράση τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού, Κάρι Λααμ, τη διεξαγωγή έρευνας για την δράση της αστυνομίας, τη χορήγηση αμνηστίας στους διαδηλωτές, μια καθολική ψηφοφορία για την εκλογή της κυβέρνησης και την οριστική εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, που πυροδότησε το αντικυβερνητικό κίνημα διαμαρτυρίας στην πρώην βρετανική αποικία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα