back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι απαντά ο δήμαρχος για τα «κοράλλια πλαστικού» στην Άνδρο

Διαβάστε επίσης

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο με εκτενή αναφορά στα ευρήματα της εθελοντικής ομάδας Aegean Rebreath στον βυθό παραλίας της Άνδρου, ο Δήμος  προχώρησε στον σχεδιασμό της επιχείρησης με στόχο να επιλυθεί αυτό το σοβαρό θέμα.

«Ο βυθός μόνο μιας παραλίας της Άνδρου είναι όντως γεμάτος σκουπίδια, οι υπόλοιπες 120 παραλίες του νησιού είναι πεντακάθαρες και καταγάλανες» αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούμης, αναλαμβάνοντας, ωστόσο, την ευθύνη για την παράλειψη ελέγχου του βυθού της συγκεκριμένης παραλίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2011 μια έντονη βροχόπτωση οδήγησε στην κατάρρευση της χωματερής του νησιού, με αποτέλεσμα όγκοι σκουπιδιών να καταλήξουν στην παραλία και στη θάλασσα. Καθαρίστηκε, τότε, η περιοχή και η παραλία αλλά όχι ο βυθός της. Μετά το πρόσφατο μπαράζ δημοσιεύσεων για το θέμα ξεκίνησαν οι ενέργειες καθαρισμού του βυθού. Σήμερα αναμένεται το πόρισμα των ειδικών μετά την χαρτογράφηση του βυθού της παραλίας Σχοινιά που πραγματοποίησαν έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με το καταλληλότερο τρόπο η κατάσταση.

«Θα μας ενημερώσουν για τις ενέργειες, για τα μηχανήματα που απαιτούνται, καθώς και για το κόστος της επιχείρησης καθαρισμού του βυθού. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το ότι δεν ελέγξαμε τότε τον βυθό ενώ αποκαταστήσαμε την περιοχή από την κατάρρευση της χωματερής. Το νησί της Άνδρου έχει 120 παραλίες πανέμορφες με καθαρά νερά Το πρόβλημα αφορά μόνο μία έκτασης περίπου 1,5 στέμματος» επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού.

Διαχείριση απορριμμάτων

Όσον αφορά στην επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμάτων ο κ. Σουσούμης ανέφερε πως «Η παρούσα δημοτική αρχή, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και έδωσε «μάχες» για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων. Εξασφάλισε τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ της Άνδρου, μετά την ομόφωνη απόφαση του ΠΕ.Σ.Π.Α. για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, κέρδισε προσφυγές, «ξεπέρασε» γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον αναμένει την ένταξη του έργου του ΧΥΤΥ σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα