back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Χαρδαλιάς: Ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε γρήγορα

Διαβάστε επίσης

«Επρόκειτο για μία δύσκολη πυρκαγιά που ξεκίνησε από έναν οικισμό στην Παιανία και μέσα σε δέκα λεπτά είχε εξαπλωθεί με τις φλόγες να φθάνουν τα 20 μέτρα καίγοντας 300 στρέμματα», είπε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84- ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε γρήγορα. Δώσαμε έμφαση στα εναέρια μέσα, έτσι ώστε να ξεκινούσαν τις ρίψεις από τις 06.05′ με το πρώτο φως της ημέρας, όπως και έγινε. Στόχος μας ήταν να ελέγξουμε την κορυφογραμμή. Μόλις την ασφαλίσαμε δώσαμε και τους δρόμους στην κυκλοφορία» ανέφερε και πρόσθεσε «Όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε να λειτουργήσουν. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι, το κράτος λειτουργεί» .

«Το σημαντικό είναι ότι, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και πως οι εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν.Στο σημείο βρίσκεται και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων και διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για τον αριθμό 112 και τα πολλαπλά μηνύματα σημείωσε ότι υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα. «Τα μηνύματα πήγαιναν στα κινητά των πολιτών εκείνων που μετακινούνταν σε διάφορα σημεία και εντοπίζονταν -ανάλογα σε ποια περιοχή βρίσκονταν- από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας» ανέφερε και διερωτήθηκε «Δηλαδή, θα προτιμούσαν από το να έχουν τέσσερα μηνύματα στα κινητά τους, να μην είχαν καθόλου ενημέρωση; Ας αποφασίσουν τι θέλουν».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα