back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στον Υμηττό

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένη, χωρίς ενεργά μέτωπα, είναι η εικόνα από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα στον Υμηττό, στην πλευρά της Παιανίας, στον οικισμό Προσήλιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε στην κορυφογραμμή, στις κεραίες.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 03:18 σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία κι γρήγορα έφτασε στις κεραίες, απ΄όπου απομακρύνθηκαν από την αστυνομία ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, οι οποίοι είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο κατοικίες , οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άλλες δύο με εξωτερικές ζημιές. Μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, επιβεβαίωσε ότι έχει καεί ολοσχερώς ένα σπίτι κι ένα άλλο υπέστη ζημιές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ η αστυνομία προχώρησε στον αποκλεισμό κεντρικών οδών. Λίγο πριν από τις 8 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Κατεχάκη και Αττική οδό.

Αρχικώς, τόσο ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όσο και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, συντόνιζαν το έργο της πυρόσβεσης από ελικόπτερο. Μόλις οριοθετήθηκε η φωτιά, και οι τρεις μετέβησαν στο Συντονιστικό Κέντρο. «Όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε να λειτουργήσουν. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Ο πολίτης πρέπει να ξέρει ότι, το κράτος λειτουργεί», είπε ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

 

Δημ. Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα