back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χονγκ Κονγκ: συνέχεια των διαδηλώσεων, επεισόδια, αποκλεισμός του αεροδρομίου

Διαβάστε επίσης

Για δέκατο συνεχές σαββατοκύριακο οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης, παρά τη σχετική απαγόρευση από τις αστυνομικές αρχές, ενώ αποκλεισμένο είναι το αεροδρόμιό του.

Τα επεισόδια

Για μία ακόμη φορά σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στην εργατική συνοικία Σαμ Σούι Πο σε σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος των διαδηλωτών.

Σε βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχουν καταγραφεί οι ρίψεις δακρυγόνων. Σε κάποια βίντεο που τραβήχτηκαν χθες φαίνονται αστυνομικοί να χρησιμοποιούν κλομπ για να συλλάβουν διαδηλωτές, παρότι δεν γίνεται σαφές πώς ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.

Τραυματίες

Μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε σοβαρά όταν μία πλαστική σφαίρα της αστυνομίας την πέτυχε στο μάτι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας τούβλα και μία μολότοφ. Η αρχή που είναι υπεύθυνη για τα νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά το Σαββατοκύριακο.

Συλλήψεις

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στο dpa (Γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων) ότι ακόμη δεν έχει υπολογίσει τον αριθμό των συλλήψεων που έγιναν όλο το Σαββατοκύριακο. Για το Σάββατο, πάντως, γνωρίζει ότι συνελήφθησαν 16 άνθρωποι.

Καθιστική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο

Νέα καθιστική διαμαρτυρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν σήμερα οι διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα, εν μέσω της δημόσιας κατακραυγής που προκάλεσε η σκληρή ανταπόκριση της αστυνομίας στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η σημερινή καθιστική διαμαρτυρία σηματοδοτεί την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα διαμαρτυριών που έγιναν στο αεροδρόμιο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, με στόχο την προσέλκυση της διεθνούς προσοχής.

Όλες οι πτήσεις για σήμερα ακυρώθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η αρχή

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9 Ιουνίου με αίτημα την απόσυρση νομοσχεδίου της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, η ψήφιση του οποίου ανεστάλη. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, ζητούν την οριστική εγκατάλειψή του, ενώ πλέον οι διαδηλώσεις έχουν πάρει έναν διευρυμένο χαρακτήρα διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής εν γένει.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα