back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη το τελευταίο κύμα εξόδου των εκδρομέων – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο μεγάλο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στα λιμάνια της Αττικής.

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους τους Πειραιά

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη. Όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στο λιμάνι  καθώς  από το σημείο της Ποσειδώνος και στο γήπεδο Καραϊσκάκη παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα.

Στο λιμάνι του Πειραιά, δεν «πέφτει καρφίτσα», καθώς χιλιάδες εκδρομείς ξεκινούν τα ταξίδια τους για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από νωρίς το πρωί προκύπτει ότι η πληρότητα σε πολλούς προορισμούς αγγίζει σχεδόν το 100%.

Σε νησιά όπως Νάξος, Πάρος, Αστυπάλαια, Σίφνο και φυσικά για Τήνο -ενοψει του 15 Αύγουστου της Παναγίας- και Μύκονο δεν υπάρχει δείγμα για εισιτήριο. Ούτε καν απλά εισιτήρια μόνο για τον επιβάτη και χωρίς αμάξι. Ίδια κατάσταση και για νησιά των Σποράδην όπως Σκόπελος και Σκιάθος αλλά και στα Επτάνησα όπου για πρώτη χρόνια τα δρομολόγια για την Κεφαλονιά παρουσιάζουν πληρότητα σχεδόν στο 100%.

‘Εχασε το πλοίο για… δευτερόλεπτα

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το πρωί όπου στο πλοίο της γραμμής για Αστυπάλαια επιβάτης έχασε για δευτερόλεπτα το πλοίο. Και λέμε για δευτερόλεπτα στην κυριολεξία καθώς την ώρα που ήταν στην προβλήτα το πλοίο ακριβώς μπροστά του ανέβασαν τον καταπέλτη και έτσι δεν του επέτρεψαν να επιβιβαστεί. Το δρομολόγιο εκτελείται από την εταιρεία “Blue Star Ferries”

«Φουλ» και τα πλοία των κοντινών διαδρομών

Στις κοντινές διαδρομές, στα νησιά του Άργοσαρωνικου, καταγράφεται πληρότητα 100% σε Σπέτσες και Ύδρα. Στο 85%-90% φτάνει η πληρότητα των πλοίων για Αίγινα και Αγκίστρι.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη. Οι επιβάτες θα συναντήσουν συμφόρηση στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό, ενώ πρέπει να βρίσκονται εκεί μια ώρα νωρίτερα πριν την αναχώρηση του πλοίου καθώς από το σημείο της Ποσειδωνος και στο γήπεδο Καραϊσκάκη παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα λόγω αυξημένης κίνησης.

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια, ενώ για τον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Το κόστος

Όσον αφορά το συνολικό κόστος για τους προορισμούς να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι για τα νησιά των Κυκλάδων το κόστος ανέρχεται για δυο άτομα μαζί με το αμάξι περίπου στα 300 ευρώ.

Αντίστοιχα για Σποράδες στα 200 ευρώ και για τα Επτάνησα στα 100 ευρώ.

Τα περισσότερα εισιτήρια έχουν κλειστεί μετ´ επιστροφής με διάστημα παραμονής 6-7 ημερών, δηλαδή μιλάμε για διακοπές της μιας εβδομάδας και άρα από το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή θα ξεκινήσει και το πρώτο κύμα επιστροφής των Αθηναίων από τις διακοπές.

Πρόσθετα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ

[su_slider source=”media: 120366,120367,120368″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Η επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι ενδεχομένως από αύριο μέχρι και την Δευτέρα να παρουσιάσει μια μικρή άνοδο της τάξης του 5%- 10%.

Από το πρωί της Παρσκευής έχουν «επιστρατευτεί» επιπλέον 40 λεωφορεία για όλη την χώρα με σκοπό να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

Συνολικά εκτελούνται μέχρι στιγμής 190 δρομολόγια με τα 40 να είναι έκτακτα. Εάν χρειαστεί θα προστεθούν αύριο ή την επόμενη εβδομάδα και επιπλέον δρομολόγια», μας είπε ο διευθυντής των ΚΤΕΛ Κηφισού Παναγιώτης Βρεττός προσθέτοντας ότι, ήδη από σήμερα παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, κυρίως για προορισμούς με θάλασσα όπως Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ναύπλιο.

Ο κ. Βρεττός όσον αφορά την διάθεση των εισιτηρίων σημειώνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα για κανέναν προορισμό στην χώρα.

Ενισχυμένα μέτρα της Τροχαίας

Ενισχυμένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς, λόγω του νέου κύματος αδειούχων του Αυγούστου.

Καύσωνας έως και την βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου

Παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών από σήμερα έως και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Σιούτα που μίλησε στον Αθήνα 9.84, αναμένεται ενίσχυση της ξηρασίας, η οποία, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα