back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Κινηματογραφική εβδομάδα από 8/8

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμα καλοκαιρινή κινηματογραφική εβδομάδα με ενδιαφέρουσες ταινίες και επανεκδόσεις κλασικών φιλμ.

Ο Έκπτωτος

Σκηνοθεσία: Ροδρίγκο Σορογκόγιεν
Σενάριο: Ιζαμπέλ Πένια, Ροδρίγκο Σορογκόγιεν
Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που

Διάρκεια: 132′
Χώρα: Ισπανία
Έτος: 2018

Η ιστορία του διεφθαρμένου πολιτικού που για 15 και πλέον χρόνια, πρωταγωνιστεί σε μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ώσπου ένα σκάνδαλο βγαίνει στην επιφάνεια αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο του, γίνεται για το σκηνοθέτη το κατάλληλο όχημα για να ασκήσει την σκληρή κριτική του, κατά όλων των υπευθύνων που «οδήγησαν την Ευρώπη στην πολιτική και οικονομική κρίση των τελευταίων ετών».

Δείτε το trailer

 

Έρωτας αλά ιταλικά

Σκηνοθεσία: Ντοναλντ Πέτρι
Σενάριο: Στιβ Γκαλούτσιο, Βινάι Βιρμάνι
Παίζουν: Εμα Ρόμπερτς, Χέιντεν Κρίστενσεν, Ντάνι Αγιέλο, Αντρεα Μάρτιν

Διάρκεια: 102′
Χώρα: ΗΠΑ, Καναδάς
Έτος: 2018

Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μοντέρνα εκδοχή και με επίγευση… πίτσας. Η Νίκη μία νέα όμορφη σεφ επιστρέφει από το Λονδίνο στην πατρίδα της στο Τορόντο για να ανανεώσει την βίζα της και ξεκινάει μία σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο, μάγειρα ειδικό στην πίτσα ο οποίος ονειρεύεται να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: οι οικογένειες τους έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο.

Δείτε το trailer

 

 

Χαλαρώστε κύριε Αλέν

Σκηνοθεσία: Ερβέ Μιμράν
Σενάριο: Ερβέ Μιμράν
Παίζουν: Φαμπρίς Λουκινί, Λέιλα Μπεκτί, Ιβ Ζακ

Διάρκεια: 100′
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2018

O Αλέν είναι ένας σκληρός επιχειρηματίας που δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας.

Δείτε το trailer

 

 

Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος

Σκηνοθεσία: Αντρέα Μπερλόφ
Σενάριο: Αντρέα Μπερλόφ
Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Τίφανι Χάντις, Ελίζαμπεθ Μος

Διάρκεια: 102′
Χώρα: ΗΠΑ

Νέα Υόρκη, 1978. Τα 20 οικοδομικά τετράγωνα με τα ενεχυροδανειστήρια, τους οίκους ανοχής και τα διαβόητα μπαρ ανάμεσα στην 8η Λεωφόρο και τον ποταμό Χάντσον που ανήκουν στην ιρλανδική μαφία και είναι γνωστά ως Χελς Κίτσεν, δεν είναι το πιο εύκολο μέρος να ζει κανείς ή το πιο ασφαλές. Όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι γυναίκες τους θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνεχίζοντας το «έργο» τους. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της τοπικής μαφίας.

Δείτε το trailer

 

 

Η Συμμορία των Σικελών

Σκηνοθεσία: Ανρί Βερνέιγ

Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Ζαν Γκαμπέν, Λίνο Βεντούρα, Αμαντέο Νατζάρι, Σίντνεϊ Τσάπλιν, Λεοπόλντο Τριέστε

Ένας σεσημασμένος κλέφτης δραπετεύει με τη βοήθεια της Σικελικής μαφίας, και μαζί ετοιμάζουν τη ληστεία του αιώνα. Με το FBI στο κατόπι τους, ξεκινάει ένα ανθρωποκυνηγητό στη στεριά και τον αέρα.

Δείτε το trailer

 

Πριν την Επανάσταση

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Πρωταγωνιστούν: Εβελίνα Άλπι, Κριστίνα Παρισέτ, Σεκρόπε Μπαρίλι, Αντριάνα Άστι, Άλεν Μιντγκέτ, Μοράντο Μοραντίνι

Πάρμα, 1962. Ένας νεαρός σπουδαστής, ο Φαμπρίτσιο, προειδοποιεί τη δυσκολία συμφιλίωσης της μέσης τάξης με τη μαχητικότητα του κομουνιστικού κόμματος. Μέσα του, έχει ακόμα τραύμα από τον θάνατο του φίλου του, Αγκουστίνο, ο οποίος πνίγηκε στον ποταμό Πάδο. Η άφιξη της θείας Τζίνα, μια εκλεπτυσμένη νεαρή κυρία από το Μιλάνο, ανανεώνει τους φόβους του. Όταν η θεία επιστρέφει στο Μιλάνο, ο Φαμπρίτσιο παραδέχεται την ανικανότητα του να γίνει πολιτικός, και επιστρέφει στη συμβατική ζωή.

Δείτε το trailer

 

La Strada

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Πρωταγωνιστούν: Άντονι Κουίν, Τζουλιέτα Μαζίνα, Ρίτσαρντ Μπέιζχαρτ, Άλντο Σιλβάνι, Μαρκέλα Ροβέρε

Η Τζελσομίνα ένα ονειροπαρμένο και καλοκάγαθο πλάσμα που βλέπει μόνο το καλό στους άλλους, πωλείται (στην κυριολεξία) από τη μητέρα της στον Ζαμπανό ένα βάρβαρο πλανόδιο «καλλιτέχνη τσίρκου». Ο Ζαμπανό συμπεριφέρεται με το χειρότερο τρόπο στη Τζελσομίνα και δε διστάζει να την απατήσει με άλλες γυναίκες. Έπειτα από μια έκρηξη βίας του Zαμπανό, η Tζελσομίνα αποφασίζει να δραπετεύσει. Σε ένα γειτονικό χωριό βλέπει την παράσταση ενός άλλου περιπλανώμενου, του ισορροπιστή Tρελού, και μένει έκθαμβη. ο Ζαμπανό όμως τη βρίσκει και την αναγκάζει να τον ακολουθήσει. Οι δυο τους πλέον αποτελούν μέλη του προσωπικού ενός τσίρκου. Στο ίδιο τσίρκο εργάζεται κι ο ισορροπιστής Τρελός που είχε μαγέψει τη Τζελσομίνα με τα ακροβατικά του. Ο Τρελός θα βοηθήσει τη Τζελσομίνα να καταλάβει ότι αγαπά τον Ζαμπανό παρά τον βίαιό του χαρακτήρα κι ότι εκείνος τη χρειάζεται κι ενώ σε εκείνη θα δοθούν πολλές ευκαιρίες να σπάσει τα δεσμά της και να ξεφύγει από τον τύραννο εκείνη θα παραμείνει δίπλα του για να υπομείνει τις βίαιες του εκρήξεις.

Δείτε το trailer

 

Το Σπίτι στην Πλατεία Trubnaya

Σκηνοθεσία: Μπόρις Μπάρνετ
Πρωταγωνιστούν: Βέρα Μερέτσκαγια, Βλαντιμίρ Φογκέλ, Έλενα Τιαπκίνα, Άντα Βόιτσικ, Βλαντιμίρ Μπατάλοβ

1927. Η Παράσα, μια αθώα Ρωσίδα επαρχιώτισσα, φτάνει στη Μόσχα αναζητώντας τον θείο της και καταλήγει καμαριέρα σε ένα σπίτι της οδού Tρουμπνάγια όπου πέφτει θύμα εκμετάλλευσης του ζευγαριού που κατοικεί εκεί. Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν στο σπίτι έρχεται ένας νεαρός συνδικαλιστής ο οποίος κάνει εγγραφές νέων μελών για το Κόμμα. Στο πρόσωπό του η Παράσα θα βρει τον δρόμο διαφυγής από την καθημερινή κακομεταχείριση.

Δείτε το trailer

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα