back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχεδόν 100 τραυματίες από την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Καμπούλ

Διαβάστε επίσης

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ τραυματίζοντας τουλάχιστον 95 ανθρώπους, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη.

Δεν υπάρχει ανάπαυλα στη βία στο Αφγανιστάν παρόλο που οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ φαίνονται να βρίσκονται κοντά σε μια ιστορική συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων με αντάλλαγμα μια υπόσχεση από τους Ταλιμπάν ότι η χώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τον σχεδιασμό επιθέσεων από εξτρεμιστές.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα της πόλης κατά την πρωινή ώρα αιχμής, προκάλεσε ένα μεγάλο σύννεφο από γκρι καπνό που υψώθηκε στον ουρανό.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως ένας από τους καμικάζι βομβιστές τους έπληξε ένα «κέντρο στρατολογίας».

«Μεγάλος αριθμός στρατιωτών και αστυνομικών σκοτώθηκε ή τραυματίσθηκε», ανέφεραν οι Ταλιμπάν σε δήλωσή τους.

Η βόμβα εξερράγη όταν ένα όχημα σταμάτησε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας έξω από αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως 95 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι περισσότεροι είναι άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσε.

Εξάλλου δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας επιδρομές σε σημεία της Καμπούλ και κατέστρεψαν ένα μεγάλο κρησφύγετο μαχητών, ανακοίνωσε η κύρια υπηρεσία ασφάλειας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα