back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πράσα ροδέλες με φασόλια χάντρες και σάλτσα στον φούρνο

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικό, καλοκαιρινό, θρεπτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ και γευστικό, είναι το φαγητό που θα φτιάξουμε σήμερα, πάμε να δούμε τι θα  χρειαστούμε…

Τέσσερα πράσα κομμένα σε ροδέλες, ένα πακέτο φασόλια χάντρες, η οποιαδήποτε άλλα ξερά, γίνεται με όλα τα είδη ένα κρεμμύδι ξερό, μαιδανό, αλατοπίπερο, μισό ποτήρι κρασί, ένα κύβο λαχανικών και δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι.

Πάμε να το φτιάξουμε… αρχικά βράζουμε τα φασόλια να είναι σχεδόν έτοιμα και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το ζουμάκι τους, τώρα σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε τα λάδι, τα πράσα, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά, τα σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε αφήνοντας για πέντε λεπτά να βράσουν με το κρασί, στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και σ ένα ποτήρι από το νερό των φασολιών, διαλύουμε τον κύβο και το ρίχνουμε κι αυτόν μέσα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να ετοιμαστούν τα πράσα.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω και βάζουμε τα φασόλια σ ένα πυρεξάκι να περιμένουν, μόλις τα άλλα είναι έτοιμα τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ και ανακατεύουμε προσεκτικά να ενσωματωθούν.

Με το υπόλοιπο από το ζουμάκι των φασολιών, ένα ποτήρι όχι περισσότερο, διαλύουμε δυο κουταλιές αλεύρι, χτυπάμε με το πιρούνι σαν ομελέτα και διαλύεται, το ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι μας, ρίχνουμε λίγο πιπέρι φρέσκο ακόμα και πασπαλίζοντας με λίγη φρυγανιά τριμμένη το βάζουμε να κάνει μια ελαφριά κρούστα, περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα θα χρειαστει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αν το θέλετε πιο ενισχυμένο τότε αντί για φρυγανιά μπορείτε να ρίξετε τριμμένο τυρί του γούστου σας.

Φρέσκια σαλάτα και κρασάκι απαραίτητα!!!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα