back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΓΑΛΛΙΑ: Πάνω από 700 πρόστιμα για σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο

Διαβάστε επίσης

Τον τελευταίο χρόνο, όπου ισχύει ο νόμος για την ποινικοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης σε δημόσιο χώρο, οι γαλλικές αρχές έχουν επιβάλλει 731 πρόστιμα σε άντρες. Τα περιστατικά αφορούν κυρίως πειράγματα, χειρονομίες και απρεπή σχόλια στο δρόμο ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι παραβάτες που “συλλαμβάνονται” επί τόπου αντιμετωπίζουν πρόστιμα μέχρι και 750 ευρώ ή 1.500 ευρώ στην περίπτωση που υπάρχουν επιβαρυντικές περιστάσεις όπως αν το θύμα είναι κάτω των 15 ετών.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μία “συμβολική πρόοδο” που όμως δεν αρκεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Από την πλευρά της η υφυπουργός Ισότητας Μαρλέν Σιαπά που ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου, σημείωσε ότι “δεν είναι  πλέον επιτρεπτό και δεν πρέπει να είναι από δω και πέρα ανεκτό να προσβάλουν, να ακολουθούν, να εξευτελίζουν γυναίκες, παρενοχλώντας αυτές στο δρόμο, στα μέσα μεταφοράς, ή σε δημόσιο χώρο!”.

Σημειώνεται ότι η σχετική νομοθεσία είχε την πλήρη στήριξη της γαλλικής κοινωνίας, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της εταιρίας Ifop που έδειξε ότι το 90% των πολιτών στηρίζουν την πρωτοβουλία.

Η ίδια έρευνα που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο του 2018 είχε δείξει ότι το 85% των γυναικών παραδέχεται ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα