back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Χρυσοχοΐδη για να μπει τέλος στις «μαφίες» των φυλακών

Διαβάστε επίσης

Να βάλει τέλος στη δράση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που δρουν σχεδόν ανενόχλητες εντός των φυλακών, σκοπεύει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο οποίο περιήλθε η αρμοδιότητα των καταστημάτων κράτησης.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα αναδιοργάνωσης και αναμόρφωσης των φυλακών που προωθεί η κυβέρνηση με την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η δημιουργία μικτής ομάδας, 12 ατόμων, που θα αποτελείται από πάνοπλους αστυνομικούς από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθώς και στελέχη οικονομικών κρατικών υπηρεσιών για τον έλεγχο οικονομικών δεδομένων.

Οι ομάδες αυτές θα προβαίνουν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε φυλακές της χώρας αρχικά σε επιλεγμένα καταστήματα κράτησης και με στόχο η επέκταση αυτών των ομάδων κρούσης σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Εκτός των άλλων οι ομάδες θα συντάσσουν εκθέσεις ελέγχου για τις σύννομες συμπεριφορές υπαλλήλων σε ποινικά αδικήματα που διαπιστώνονται, οι οποίες θα διαβιβάζονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και στον Εισαγγελέα.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθέριου Οικονόμου και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, οι διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων όλης της χώρας.

Οι διευθυντές παράδωσαν φακέλους προκειμένου να γίνει μια πρώτη χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα