back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείωση γραφειοκρατίας και ανακούφιση των ασφαλισμένων ζήτησε ο Β. Κικίλιας από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Διαβάστε επίσης

Αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική και διοικητική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό που κράτησε σχεδόν 4 ώρες.

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να έχει έγγραφη ενημέρωση για τα οικονομικά του Οργανισμού και τις εκκρεμείς υποθέσεις του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2019, οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού και η λήψη όλων των διαρθρωτικών μέτρων που θα επιτρέψουν στον ΕΟΠΥΥ να καταστεί βιώσιμος και να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες Υγείας.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα ορισθεί η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά μέχρι τότε ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει από τον νυν πρόεδρο καθηγητή Βασίλη Πλαγιαννάκο να παραμείνει στη θέση του, προκειμένου να μη μείνει ακέφαλος ο ΕΟΠΥΥ.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίησή του, οι δαπάνες φτάνουν στα 6,5 δισ. ευρώ και έχει έλλειμμα 188 εκατομμυρίων, το οποίο υπερκαλύπτεται από ταμειακά διαθέσιμα 232 εκατομμυρίων ευρώ.

Κρίσιμο είναι το θέμα της σύνταξης του προϋπολογισμού του 2020, στοιχεία του οποίου θα περιληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί από την επόμενη διοίκηση.

Στον ΕΟΠΥΥ επίκεινται αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης του Οργανισμού και διαχείρισης των ψηφιακών δεδομένων.

Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Απλοποίησης Διαδικασιών Γιώργο Γεωργαντά και με θέμα την ψηφιακή διακυβέρνηση στον χώρο της Υγείας.

Στο επίκεντρο έρχονται οι επισημάνσεις του τέως προέδρου του Οργανισμού για αυτονόμηση του ΕΟΠΥΥ από την ΗΔΙΚΑ σε θέματα συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με την νέα πολιτική ηγεσία, οι υπάρχουσες βάσεις και συστήματα δεδομένων, όπως το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα ενισχυθούν με νέα εργαλεία καταγραφής, όπως ο ολοκληρωμένος φάκελος ασθενούς, όσο, με τεχνικές διαχείρισης Μεγα – Δεδομένων και με εργαλεία ανάλυσης αυτών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα