back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Γεραπετρίτης: Υπουργοί και πρωθυπουργός θα γνωρίζουν που βρίσκεται η κάθε δράση

Διαβάστε επίσης

«Καμία υπερσυγκέντρωση δεν υφίσταται, καμία αποψίλωση των κυβερνητικών δομών και ειδικά του κοινοβυλίου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά το επιτελικό κράτος, που ψηφίζεται την Τρίτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στην κριτική ότι οι υπουργοί γίνονται υποχείρια και υποτελείς, μιας αυτοκρατορικής δομής, της προεδρίας της Κυβέρνησης. «Καμία υπερσυγκέντρωση δεν υφίσταται, καμία αποψίλωση των κυβερνητικών δομών, και βεβαίως, καμία αποψίλωση του ιερού χώρου του κοινοβουλίου. Καμία απολύτως αρμοδιότητα δεν αφαιρείται από υπουργό. Οι υπουργοί διατηρούν στο ακέραιο τις αρμοδιότητες που τους αποδίδονται από το νόμο και από το Σύνταγμα», είπε ο υπουργός Επικρατείας και εξήγησε: «αυτό που καθιερώνεται, ισχύει σε όλα τα ευρωπαϊκά προηγμένα κράτη. Υπάρχει μια κεντρική δομή η οποία παρακολουθεί την εκτέλεση του κυβερνητικού έργου. Αυτό έχει αξία διότι έως σήμερα συνέβαινε προσωποπαγώς, άτυπα. Θα σήκωνε το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση ενός έργου. Σήμερα αυτό παρέλκει. Φτιάχνουμε δομές ώστε ταυτόχρονα υπουργοί και πρωθυπουργός θα μπορούν να γνωρίζουν που βρίσκεται η κάθε δράση».

Για μοντέλο ελεγχόμενου κομματικού κράτους, έκανε λόγο ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την ΝΔ ότι «με φωτογραφικές διατάξεις δημιουργεί κλίμα συγκάλυψης και αποτροπής συνέχισης των ελέγχων».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα