back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπ.Εσωτερικών: Λήψη μέτρων για τον καύσωνα από τους δήμους- Επιστολή ΚΕΔΕ

Διαβάστε επίσης

Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ανοίξουν τις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτουν οι δήμοι για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων από τον καύσωνα, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο υπουργός είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους Αθηναίων, Γιώργο Μπρούλια, Πειραιά Γιάννη Μώραλη και και Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο της Αθήνας είναι ανοικτές οκτώ κλιματιζόμενοι χώροι . Επίσης ήδη αρκετοί δήμοι έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους πληροφορίες για τους δημότες τους (Ν.Σμύρνη, Περιστέρι, Βριλήσσια, Καλλιθέα, Ν.Ιωνία κλπ)

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης  από την πλευρά του σε επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης λόγω του επικείμενου κύματος καύσωνα.

Με την επιστολή η ΚΕΔΕ ζητά από τους δημάρχους:

Να εξασφαλιστουν απαιτείται, δημοτικές κλιματιζόμενες αίθουσες για τη χρήση τους από ευπαθείς ομάδες.

Ετοιμότητα των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων σε περίπτωση ανάγκης για άμεση παρέμβαση. Στελέχη δομών, όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι χρειάζεται να είναι σε εγρήγορση και να είναι σε επικοινωνία με ηλικιωμένους που έχουν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους.

Τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών, πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Αυξημένη επιτήρηση χώρων όπου υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα