back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ – Τα φαβορί για τη διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Διαβάστε επίσης

Τη μέρα που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντήσει τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (9:30πμ), είναι προγραμματισμένη και η διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των υπουργείων οικονομικών της ευρωπαϊκής ένωσης προκειμένου να επιλέγει ο υποψήφιος που θα προταθεί για την θέση του επικεφαλής (managing director) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την αποχώρηση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, o Φιλανδός κεντρικός τραπεζίτης Ολι Ρεν, η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και η Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ Νάντια Καλβίνο αναμένεται να είναι υποψήφιοι για τη θέση, με τους υπουργούς οικονομικών της ένωσης να μην έχουν φτάσει ακόμα σε ομοφωνία, παρά τις έντονες προσπάθειες τον τελευταίο καιρό εκ μέρους του Γάλλου υπουργού οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Ντάισελμπλουμ και Ρεν θεωρούνται εξαρχής τα φαβορί για τη θέση, ωστόσο αρκετές χώρες ειδικά του Νότου συνέχιζαν να εκφράζουν αντιδράσεις.

Χθες ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διεκδίκηση της θέσης ο πρόεδρος του eurogroup Μάριο Σεντένο.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω ψήφου με e-mail και σε περίπτωση που δεν προκύψει απόλυτη πλειοψηφία οι δύο επικρατέστεροι θα οδηγηθούν σε δεύτερη ψηφοφορία.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα