back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Πολιτισμού

Διαβάστε επίσης

Η ανανέωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αξιοποίησης της μοναδικής κληρονομιάς της χώρας είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του το πρωί της Παρασκευής, 2 Αυγούστου, στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Βλέπουμε τον Πολιτισμό και το Υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνο ως θεματοφύλακα της κληρονομιάς μας, αλλά και ως ένα -τολμώ να πω- αναπτυξιακό Υπουργείο», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός μας έδωσε τις λύσεις προκειμένου το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι «Μας ενδιαφέρει ο πολιτισμός να στέλνει το μήνυμα μιας άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας του αύριο, έτσι όπως την οραματιζόμαστε».

Ο κύριος Μητσοτάκης συζήτησε με την ηγεσία του Υπουργείου μια σειρά από εμβληματικά έργα ξεκινώντας από το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο, όπως είπε, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα και όχι μόνο. Αναφέρθηκε στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των μουσείων, στον προγραμματισμό για νέα μουσεία και στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα από τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους.

Επίσης, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε το επετειακό έτος 2021 να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου, με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές της θα οργανωθεί μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση.

Παράλληλα, δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας, ενώ τίθεται σε επανεκκίνηση η υλοποίηση του σχεδιασμού για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο κτήριο του Silo στο λιμάνι του Πειραιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα