back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρίγωνα και ένας άγγελος σε πτώση στο Εμπορικό Τρίγωνο

Διαβάστε επίσης

Νέα φωτιστική παρέμβαση ομορφαίνει τον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου

«Τρίγωνα σε πτώση» είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής φωτιστικής παρέμβασης της ομάδας beforelight σε δύο σημεία του πεζόδρομου της Αγίου Μάρκου στο Εμπορικό Τρίγωνο.

Στόχος των δημιουργών, οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης να εντάξουν την Αγίου Μάρκου, έναν παραδοσιακά εμπορικό δρόμο, στη νυχτερινή τους βόλτα. Η παρέμβαση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων «This is Athens-Polis».

Falling_ Triangles

«Κληθήκαμε να φωτίσουμε δημιουργικά τον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου με μία μικρής κλίμακας παρέμβαση» αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η Ειρήνη Στείρου μέλος της ομάδας beforelight. «Έναν Αθηναϊκό εμπορικό δρόμο με καταστήματα που επιβιώνουν εδώ και 120 χρόνια και ελπίζουμε να συνεχίσουν να επιβιώνουν, να διατηρήσουν τον εμπορικό χαρακτήρα τους και να μη μετατραπούν σε καταστήματα εστίασης. Έτσι  κάναμε ένα «παιχνίδι» με την έννοια του εμπορικού τριγώνου. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε δύο σημεία της Αγίου Μάρκου. Στη τυφλή όψη πολυκατοικίας στη συμβολή της οδού με την Χρυσοσπηλιωτίσσης, τοποθετήσαμε μία συστάδα φωτεινών τριγώνων σε συνδυασμό με την τοιχογραφία «Ikarus» του καλλιτέχνη Νικόλαου Τσουνάκα, που απεικονίζει τον Ίκαρο-Άγγελο σε πτώση. Επίσης στη συμβολή Αγίου Μάρκου και Μιλτιάδου, ένα ευμεγέθη φωτεινό τρίγωνο, το οποίο πλαισιώνει έναν πλάτανο».

Falling_ Triangles

Συντελεστές

Σχεδιασμός-Κατασκευή-Επίβλεψη: Βeforelight

Τοιχογραφία “Ikarus”: Νικόλαος A Τσουνάκας

Συνεργάτιδα σχεδιασμού – κατασκευής: Μελίνα Λασιθιωτάκη

Συντονισμός Υλοποίησης: Αpart- Γιώργος Γεωργακόπουλος

Φωτογραφίες Άρης Καμαρωτός

Falling_ Triangles

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα