back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη για τις φυλακές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε επίσης

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των διευθυντών καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να γίνει λεπτομερής χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεμήνυσε προς όλες τις πλευρές πως αποτελεί προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των κρατουμένων, όσο και των υπαλλήλων. Μείζον θέμα θεωρεί την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που υπάρχουν στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως τα έχουν καταγράψει οι διευθυντές τους που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη.

Τη σύσκεψη, η οποία έγινε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρη Οικονόμου, συγκάλεσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και αρμόδια για τα σωφρονιστικά καταστήματα, Σοφία Νικολάου, με σκοπό να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία των φυλακών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, είτε λόγω ελλείψεων, είτε από την αδυναμία εφαρμογής των κανονισμών. «Σκοπός μας είναι κάθε μέρα να κερδίζουμε και κάτι από αυτά που έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα στις φυλακές», δήλωσε στο ΑΠΕ η κ. Νικολάου και συμπλήρωσε: «Καταστήσαμε σαφές- και ο ίδιος ο υπουργός προσωπικά- ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην εγκληματικότητα μέσα στις φυλακές και ότι πλέον θα εφαρμοστούν οι κανόνες. Πρέπει να σταματήσουν οι δολοφονίες, τα ναρκωτικά και κάθε είδους εγκληματική συμπεριφορά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα