back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Φορολογικά κίνητρα για απόκτηση κράνους – Μείωση ΦΠΑ στο 13%

Διαβάστε επίσης

Φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση κράνους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στο 13%, από το 24% που είναι σήμερα, μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη δικυκλιστών. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεννόηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους θανάτους στην άσφαλτο από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, επειδή οι αναβάτες δεν φορούν κράνος» σημείωσε κατά την πρωινή του επίσκεψη ο πρωθυπουργός, και άφησε να εννοηθεί ότι θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους παραβάτες.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, η οδική ασφάλεια και η ολοκλήρωση των έργων στα μεγάλα οδικά δίκτυα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Κώστας Καραμανλής ανέφερε με νόημα ότι τον Σεπτέμβριο, το μετρό και οι αστικές συγκοινωνίες γενικότερα θα λειτουργούν όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Πρόσθεσε δε ότι σήμερα το ένα τρίτο των συρμών του μετρό δεν λειτουργούν ενώ το 70% των εργαζομένων στα ΜΜΜ λείπει με καλοκαιρινή άδεια. «Οι αστικές συγκοινωνίες ελέγχονται από το Υπερταμείο αλλά η ευθύνη είναι του υπουργείου» σημείωσε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «αυτή η εμπλοκή αρμοδιοτήτων είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε».

Οι δύο άνδρες τέλος προανήγγειλαν την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων και ειδικότερα του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου και του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑ) Κρήτης.

Ισίδωρος Ρούσσος – Γ.Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα